SAMFUND

Salgspris og udfordringer med at finde ny bolig, styrer boligmarkedet

Når landets boligsælgere skal videre på boligmarkedet i disse måneder, er det salgsprisen og udfordringen ved at finde en ny bolig, der fylder mest. Det viser en ny rundspørge, som Estate har foretaget blandt mæglerkædens forretninger.

I en ny rundspørge har Estate spurgt kædens ejendomsmæglere, hvad de oplever, at sælgere på boligmarkedet er mest optaget af i disse måneder. Her svarer 69 pct. salgsprisen, 64 pct. svarer udfordringen ved at finde en ny bolig, mens bare 19 pct. svarer timingen. 

-Det er naturligt, at salgsprisen fylder meget hos sælgerne i markedet. Det vil den nok altid gøre. Men at 64 pct. af mæglerne melder om, at deres sælgere er optagede af udfordringen ved at finde en ny bolig, er alligevel en høj andel. Sælgerne kan tydeligt mærke, at udbuddet af boliger til salg er skrumpet det seneste år, siger presseansvarlig i Estate, Alexander Falck Winther. 

Som boligsælger i det nuværende marked skal man dog huske på, at der efter et potentiel højt afkast ved salget af ens bolig venter en tilsvarende højere købspris på den næste bolig. 

-Kvadratmeterpriserne er i gennemsnit steget i alle landets regioner det seneste år. Derfor har mange boligsælgere også fået et anseeligt afkast på salget af deres bolig. Dog er markedet omkring dem steget tilsvarende i den samme periode, så prisen på den næste bolig er i de fleste tilfælde fulgt med op, siger Alexander Falck Winther.