Home Sagsbehandlingstider og besværlige processer
Sagsbehandlingstider og besværlige processer

Sagsbehandlingstider og besværlige processer

1


Det ærgrer mig utrolig meget at læse artiklen om Gordon Vølunds erfaring med Byg og Miljøs sagsbehandlingstider inden for byggesager eller mangel på samme, som Fredericia Dagblad d. 3. januar valgte at bringe. 

Desværre bekræfter det mine bange anelser, for igennem årene er jeg blevet kontaktet af flere håndværksmestre og projektmagere også uden for Fredericia, som har ytret deres frustrationer over den måde, som Fredericia kommune har behandlet dem på, når man har søgt en byggetilladelse. Det er typisk de lange og besværlige processer samt helt urimelige og unødvendige krav, der er blevet fremhævet. 

Flere af dem har opgivet samarbejdet med Fredericia kommunen og er i stedet begyndt at investere i andre og mere samarbejdsvillige kommuner, andre vil helst ikke lave for meget larm, i frygt for at blive sat bagerst i køen. Andre igen, nævner det samme som Gordon Vølund, ”det virker nærmest personligt, som konger der kun ønsker at vise sin magt”. 

Jeg har et par gange rejst problemet i udvalget, men er blevet mødt med en mistro, fordi statistikkerne viser, at vi i bruger mellem 30 og 49 dage på en sagsbehandling.  Problemet med den måde, at føre regnskab på er at man bruger ”skakurs-metoden”, dvs. man tæller kun den tid man bruger internt, og ikke al den tid som arkitekterne igen og igen bruger tid på, pga. urimelige og unødvendige krav fra sagsbehandleren. 

Jeg har set det arbejde Gordon Vølund udfører og det er imponerende arbejde, og der bliver ikke sparet på noget. Hvis disse typer forlader Fredericia, vil vi miste noget dyrebart i vores by, vi vil både blive uinteressante og meget fattigere. 

Jeg ved godt at det ikke er alle der oplever den problemfyldte sagsbehandling som FD påpeger i avisen. Typehuse er som regel en formsag og går glat igennem. Store byggerier som Google og Pensionsselskabernes investeringsbyggerier samt mange almen boligselskaber, bliver ligeledes båret igennem. Men rigtig mange små investorer, som bor i vores by og ønsker et Fredericia i vækst, har den opfattelse, at de bliver kastet ind i en næsten umulig situation, og den kritik skal vi kunne håndtere professionelt i kommunen så de også føler sig lige for loven.

Derfor er det yderst vigtigt at forvaltningen agerer som et serviceorgan, som så vidt muligt hjælper og vejleder inden for lovgivningen, da kommunen er alle fredericianeres eje.

Jeg vil opfordre alle dem der har, og har haft negative og problematiske byggesager til at kontakte enten mig eller en man har tillid til i By- og Planudvalget, fordi der nu SKAL tages hånd om den umiddelbare forskelsbehandling, som vores lokale håndværksmestre og projektmagere nævner overfor mig. 

Vi skal i fremtiden have styrket tilliden og samarbejdet mellem byggesagsafsnittet og investorerne.

Byrådsmedlem for Venstre

Kenny Bruun Olsen

Thorvaldsensvej 71

Kenny.olsen@fredericia.dk