FREDERICIA

Sæsonåbning blev velsignet med fantastisk blå himmel

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Minibyen havde lørdag klokken 11, officiel sæsonåbning – En skøn sæson er i vente efter to års coronaudfordringer

Solen skinnede fra en blå himmel, da 6.Juligarden traditionen tro, kom marcherende ind gennem porten til minibyen i Fredericia.

Her stod mange forventningsfulde gæster og ventede på, at høre åbningstalen der i år blev afholdt af byrådsmedlem David Gulløv. Til tonerne fra 6.Juligarden steg Dannebro til tops i minibyens flagstang.

Fremmødet var rigtig stort.

Kom med til sæsonåbningen i TV-Indslaget øverst i artiklen. Udsendelsen sendes også på DanmarkC TV lørdag den 23. april.

Fakta om Minibyen:

Den Historiske Miniby viser Fredericias lige gader og lave huse, omkranset af en grøn vold. Alt – huse, gader, voldanlægget og byens areal – er genskabt i størrelsesforholdet 1:10 så præcist som muligt.

Der er omkring 750 huse i Minibyen i dag. Seniorer fra Danske Seniorer, Fredericia, borgerne fra Pro Aktiv og kommunale kræfter sørger for drift, vedligehold, reparationer og nybyggerier. Hvert år bygges/renoveres omkring 60 huse.

Guiderne i Minibyen fortæller historier om husene og livet for borgerne anno 1849.

I 1983 besluttede Fredericia kommune at opføre Den Historiske Miniby. I respekt for det sejrrige udfald den 6. juli 1849 besluttede byrådet, at Den Historiske Miniby skulle afspejle Fredericia købstad i dette år.

Den Historiske Miniby omfatter både Fredericia Fæstning og byen. Voldanlægget blev bygget under Frederik III i 1650’erne. Voldanlægget omfatter på landfronten 7 hele og 2 halve bastioner samt et lavere forsvarsværk ud mod kysten. Hele voldanlægget kan ses i fuld udstrækning i Den Historiske Miniby.