DanmarkC TV

Home SAMFUND SÅ BLEV DET VINTER – BLIV KLOGERE PÅ FREDERICIA KOMMUNES SNERYDNIGNSPLAN HER
SÅ BLEV DET VINTER – BLIV KLOGERE PÅ FREDERICIA KOMMUNES SNERYDNIGNSPLAN HER

SÅ BLEV DET VINTER – BLIV KLOGERE PÅ FREDERICIA KOMMUNES SNERYDNIGNSPLAN HER

0

 

Vinteren er over os med frost og kulde, så det er om at være ekstra opmærksomme i den kommende tid

 

Fredericia Kommunen har pligt til at sørge for snerydning, saltning af glatte veje og stier, når Kong Vinter holder sit indtog. Alle hovedfærddelsårene, Vejle Landevej, Kolding Landevej og Snoghøj Landevej bliver saltet præventivt, men resten af vejene og stierne i kommunen bliver saltet i henhold til kortene og vinterregulativet på kommunens hjemmeside.

 

”Erfaringen viser, at vi smider rigtig meget unødvendigt salt på vejene – og dermed i naturen, hvis vi salter præventivt på alle de kommunale veje og stier. I stedet bruger vi en kombination af vejrudsigter og observationer, der fortæller os, hvornår vi skal salte. Derfor er det først, når der bliver konstateret glatte veje, at der bliver saltet i henhold til vinterregulativet. Men vi er opmærksomme på problemet med isglatte veje og stier og prøver efter bedste evne at optimere indsatsen”, siger udvalgsformand Christian Bro.

Vintervagterne holder øje med vejene i løbet af natten, men vi har haft eksempler på, at temperaturen først er dalet til frysepunktet fra kl. 6.00. Det betyder, at selvom Driftsafdelingen sætter ind med saltningen hurtigt, så kan de ikke nå ud på alle ruter, inden morgentrafikken sætter ind. Derfor har der været eksempler på, at der først er blevet saltet f.eks. kl. 9.00, hvor alle cyklisterne er ”færdige” med at bruge cykelstierne til skole mv.

 

”Når temperaturen falder pludseligt og uvarslet i morgentimerne, så er det vi kommer på hælene med at nå at få saltet inden morgentrafikken. Nattevagten ved, hvilke veje der er kritiske, og hvor det typisk bliver glat. Det er helt enkelt et spørgsmål om erfaring. Så antallet af medarbejdere, der “holder øje”, gør ingen forskel – det gør det derimod, hvor hurtigt vi reagerer og kalder vinterberedskabet ud. Men trafikanter og cyklister må også godt udvise ansvarlighed for deres egen sikkerhed i vintertrafikken”, siger Christian Bro.

 

Du kan finde kortene over vejene og vinterregulativet på fredericia.dk under Trafik, vej og natur, og Drift og vedligehold af veje.

http://fredericia.dk/borger/trafik-vej-natur/drift-vedligehold-af-veje