FREDERICIA

Royalt besøg på Kirstinebjergskolen

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

H.M. Dronningen gæstede Kirstinebjergskolen i Fredericia i forbindelse med sensommertogtet

Idag havde Kirstinebjergskolen i Fredericia besøg af ingen ringere end Hendes Majestæt Dronningen. Besøget var en del af Dronningens sensommertogt med Kongeskibet Dannebrog.

Distriktsskoleleder Stefan Kelstrup og afdelingsskoleleder Thomas Rotendahl modtog Dronningen i skolegården, hvor skolens elever var samlet for at byde hende velkommen. Dette besøg markerede en særlig dag for byen, der historisk har haft en tæt tilknytning til Kongehuset.

H.M. Dronningen afsluttede sit sensommertogt med Kongeskibet Dannebrog i Fredericia – se højdepunkterne for besøget her:

Forventningsfulde børn var klar til at modtage Dronningen i skolegården på Kirstinebjergskolen. Foto: DanmarkC TV

Den store samling af elever sang to sange for Dronningen under besøget på Kirstinebjergskolen, det var både smukt og rørende, og Hendes Majestæt Dronningen så virkelig ud til at nyde det.

Der synges for Dronningen under dagens besøg på Kirstinebjergskolen. Foto: DanmarkC TV

Galleri fra Dronningens besøg på Kirstinebjergskolen i Fredericia under sensommertogtet 2023. Foto: DanmarkC TV

Dronningen fik en rundvisning i skolens faciliteter og besøgte en taleklasse. Her fik hun indblik i, hvordan skolen arbejder med børn, der har et sprogligt handicap. Formålet er at “usynliggøre” handicappet, så børnene kan deltage i en “helt almindelig” klasse på sigt.

Under Dronningens besøg blev der spillet vendespil med en taleklasse på Kirstinebjergskolen. Foto: Fredericia Kommune / Claus Fisker

Kl. 12.30 står den på Frokost på Kulturkasernen inden turen kl. 14.00 går videre mod HySynergys brintproduktionsanlæg.

Dronningen modtages i skolegården på Kirstinebjerg med flag og jubel fra eleverne. Foto: DanmarkC TV

Lørdag d. 2 september inviterer DanmarkC TV seerne til at opleve højdepunkterne fra det royale besøg i Fæstningsbyen i en længere udsendelse.

Det er en enestående mulighed for at genopleve de uforglemmelige øjeblikke fra Dronning Margrethe II’s besøg. Tjek TV-Guiden for sendetidspunktet og vær med til at genopleve denne mindeværdige begivenhed, eller se det på DanmarkC TVs Youtubekanal.