FREDERICIA

Royal Side Run for socialt udsatte

Af Tommy Raun - thr@danmarkc.tv

Ca. 350 deltog tirsdag middag på Landsoldatpladsen

Tirsdag den 14. maj ankom busser med socialt udsatte mennesker fra landets væresteder til Fredericia for at deltage i Royal Side Run, som er specifikt tilrettelagt for netop dem.

Eventet, som går under titlen “Kongerunder for fællesskabet”, var arrangeret af Landsforeningen af Væresteder i samarbejde med Fredericia Kommune. Da Landsforeningen af Væresteder i 2021 afholdt et lignende arrangement, var det den daværende Kronprins Frederik, som klippede snoren og sendte de mange løbeglade værestedsbrugere afsted.

I år startede løbet Ved Landsoldaten i Fredericia kl. 12:00, og traditionen tro blev der afviklet værestedskonkurrencer. Der var blandt andet præmier til det værested, som kom med flest deltagere, det værested der går/løb flest runder, og det værested som har lavet det flotteste banner.

Peder Tind holdt åbningstalen til Royal Side Run løbet

Royal Side Run eventet “Kongerunder for fællesskabet” blev skudt igang af en åbningstale ved Peder Tind, som er formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Fredericia Kommune.

Landsforeningen af Væresteder har modtaget tilmeldinger fra mere end 350 værestedsbrugere fra 30 forskellige væresteder i hele landet.

Jannie og Claus fra Stoppestedet i Fredericia var nogle af de lokale deltagere

Flere lokale borgere deltog i arrangementet. Blandt andet Jannie og Claus fra Stoppestedet aktivitets- og samværstilbud til psykisk sårbare borgere

Lørdag den 18. maj kan du se et indslag fra arrangementet