FREDERICIA

Royal Run i Fredericia: 700 frivillige klar til Kongelig løbefest

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Fredericia gør sig klar til at byde velkommen til Royal Run ’24 med en hær af frivillige

Med mindre end en uge til Royal Run ’24 er Fredericia i fuld gang med forberedelserne. De tre ruter, der snor sig gennem den historiske fæstningsby, bliver gjort klar til de 13.500 deltagere, tusindvis af tilskuere og Hans Majestæt Kongen, Fredericia Kommune informerer i en pressemeddelelse om en kæmpe opbakning fra frivillige til Royal Run.

Rekordmange frivillige engagerede

I de lokale kultur- og idrætsforeninger har opbakningen til Royal Run været imponerende stor. 700 frivillige er med til at sikre, at Royal Run bliver en uforglemmelig og helt unik oplevelse – både for deltagerne, tilskuere og Kongen.

Peder Tind, formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Fredericia Kommune budte velkommen til Side Run for Landsforeningen af væresteder tirsdag d. 14. maj i Fredericia. Foto: DanmarkC TV

Peder Tind, formand for Fredericia Kommunes Kultur- og Idrætsudvalg, udtrykker sin stolthed over den store opbakning:

– Jeg er simpelthen så stolt over, at vi her i Fredericia kan samle så mange engagerede frivillige, der i fællesskab er med til at skabe et helt unikt Royal Run. Det er fantastisk at opleve, hvordan vi sammen kan skabe en så stor begivenhed her i fæstningsbyen Fredericia. En kæmpe stor og dybtfølt tak skal lyde til alle 700 frivillige. Jeres indsats er uvurderlig, og I er med til at gøre Royal Run i Fredericia til noget helt særligt.

30 hotspots langs ruterne underholder

Opgaverne, som de frivillige hjælper med at løse, er mange. Der er dem, som sørger for, at ruterne er klar, så Kongen kan skyde Royal Run ’24 i gang klokken 10.45. Der er de frivillige langs ruterne, og dem der sørger for at guide trafik og parkering.

Når alle 13.500 deltagere bevæger sig ud på ruterne, så skal de glæde sig til en masse fest og farver. Langs de tre ruter er der nemlig planlagt mere end 30 forskellig slags underholdning. Her er det også frivillige fra kommunens kultur- og idrætsliv, der står klar til at underholde både deltagere og publikum, så alle kan tage hjem med oplevelsen at have været del af en stor festdag.

Deltagerne på de tre Royal Run-ruter kan blandt andet glæde sig til:

  • De uofficielle jyske mestre i skrammelrock Padlock Chain spiller livemusik på toppen af bakken op til Lillebælts Allé. Midt på bakken møder løberne nogle djævle, som skal hjælpe løberne op af bakken, der stiger med 10-14%.  På bakken er der også placeret en skulptur “Løberen”, som er lavet af Depotgården i Fredericia.
  • Spillere fra FC Fredericias 1. divisionshold og ungdomshold står klar til at klappe løberne op af Volden og hvis nogen løbere får brug for en hjælpende hånd til at klare bakken op til Volden, er spillerne også klar til at hjælpe med det
  • Løb igennem håndboldespalieren på 6. Julivej hvor Fredericias ligaherrer og EGIF/TSIF´s ungdomsafdelinger står klar.
  • Oplev trommehvirvler og stomp i Nørre Port, når 6. Juligarden og Den kreative Skole underholder.
  • Se kampsportsshow med AK Heros og Fredericia Judo & Ju-Jutsu Klub på badebroen ved Hyby Strand.
  • Gymnaster fra Kvindelig Idrætsforening i Fredericia danser og laver gymnastik på altanerne ud mod 6. Julivej.
  • Oplev Naturpark Lillebælt ved Naturcenter Lundingsvej. Prøv waders, find rejer og andet liv i Lillebælt. Prøv den maritime legeplads, hvor du kan møde marsvin og klatre i ruser.

Det er ikke kun ude på ruterne at deltagere og publikum bliver mødt af den royale fest. Allerede ved ankomsten til Fredericia kan de mange deltagere og tilskuere begynder festen. Frivillige står klar ved Fredericia Banegård og ved de forskellige Royal Run-parkeringsområder, hvor de guider folk mod startområdet.

Det kan du opleve til Royal Run i Fredericia

Se hele underholdningsprogrammet for Royal Run ’24 i Fredericia her!

Mere Information

  • Se hele underholdningsprogrammet og placeringen af hotspots på de tre ruter på Royal Runs hjemmeside.