FREDERICIA

Royal Run ’24: Alle ekstra startnumre blev revet væk på få timer

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

For andet år i træk sætter Royal Run deltagerrekord

Med 95.000 solgte startnumre er der den 20. maj lagt op til et brag af en motionsfest på tværs af hele landet. De 7500 ekstra startnumre, hvoraf de 1000 er i Fredericia, blev sat til salg kl. 10.00 og da kl. var 14.30 kunne man melde totalt udsolgt.

Sidste år havde løbet 93.684 tilmeldte i fem værtsbyer, en rekord der nu er overgået, oplyses det i en pressemeddelelse.

– Det er fantastisk at se, hvordan Royal Run kan motivere titusindvis af danskere til at bevæge sig, dyrke motion og tage del i idrætsfællesskaber. At det gik så hurtigt med at melde alt udsolgt og endda med deltagerrekord, er vi både meget glade for og ydmyge overfor, siger Jens Otto Størup, administrerende direktør i DGI og medlem af Royal Runs styregruppe i meddelelsen.

Motion i fællesskab
De ekstra startnumre, der netop er blevet revet væk, blev sat til salg i værtsbyerne Brønderslev, Aarhus, Fredericia og København/Frederiksberg. (Den by, der fik hurtigst udsolgt, var København/Frederiksberg). I Kalundborg blev kapaciteten ikke udvidet:

– Det er ikke vores ambition nødvendigvis at overgå os selv i størrelse hvert år, til gengæld vil vi gerne sikre, at så mange børn, unge, voksne og ældre – nybegyndere som erfarne – som muligt får en god oplevelse med at dyrke motion i fællesskab. Vi er stolte over opbakningen, og at vi med Royal Run har skabt rammerne for, at så mange danskere har lyst til at bevæge sig sammen på tværs af landet, siger administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund (DIF) og ligeledes medlem af Royal Runs styregruppe, Morten Mølholm Hansen i pressemeddelelsen.

  • Det er muligt at løbe eller gå tre distancer – One Mile, 5 km og 10 km
  • Royal Run offentliggør ruterne, når vi kommer tættere på løbsdagen
  • Det vides endnu ikke, om det er Hans Majestæt Kongen eller Hendes Majestæt Dronningen, der besøger Fredericia den 20. maj