Kort Nyt

Rockband giver beboere på krisecentre en pause fra hverdagen

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Femkroner fra koncert bliver til biografbilletter

Publikum var i det gavmilde hjørne, da det fredericianske skrammelrockorkester Padlock Chain ved en koncert i Tøjhuset i Fredericia den 9. marts gav alle gæster en femmer i døren. I stedet for at beholde pengene donerede de fleste af gæsterne dem til en potteplante påskrevet “godt formål”. De penge blev til biografbilletter.

Og bandet greb efter overrækkelsen af bio-billetterne fredag, til facebook, for at takke både publikum og andre donationspartnere.

“Det var helt fantastisk!” skriver Padlock Chain. “Takket være jer stod vi tilbage med 815 kroner.”

Bandet tog pengene med til Panorama Biografen i Fredericia og spurgte, om de ville være med til at gøre en forskel. Biografen doblede beløbet op og gav endda bandet lidt ekstra rabat, så de endte med billetter for hele 2000 kroner!

Samtidig blev Padlock Chain kontaktet af Arbejdernes Landsbanks filial i Danmarksgade, som donerede 1000 kroner til projektet. I alt kunne bandet skaffe 31 fribilletter. 15 af dem blev fredag afleveret til Fredericia Krisecenter og 16 blev afleveret til Krisecenter for Mænd i Fredericia.

Billetterne afleveres til Bo Axel Lundgreen fra Krisecenter for Mænd, og ved Krisecentret tager en venlig hoptimist imod billetterne. Foto: Padlock Chain

– På begge centre bor mennesker, der virkelig er i krise – nogle har ikke andet end de tøj, de har på. Disse billetter betyder, at krisecentrenes beboere med børn nu kan komme en smuttur i biffen, lige når de vil – og selv vælge filmen, lyder det fra bandet.

– Vi ved selvfølgelig godt, at en tur i biografen ikke løser alle problemer, men et par timers pusterum med hygge og hold-i-hånd og tankerne langt inde i eventyrland er bare godt for en tung sjæl, og så kan turen jo også skabe en god snak og gode minder, siger forsanger, Peter Friis Autzen.

Padlock Chain er taknemmelige for den store opbakning fra både publikum, biografen og Arbejdernes Landsbank.

Fra privatkundechef Thomas Bruhn Hansen fra Arbejdernes Landsbank, lød det:

– Vi er glade for at kunne give en lille hånd, som kan gøre en stor forskel,

– Det varmer vores hjerter at se, hvordan I og biografen og Arbejdernes Landsbank har givet og doneret. Den slags er ikke en selvfølge. Tak til jer alle, lyder det fra Padlock Chain.

Peter Friis Autzen med privatkundechef Thomas Bruhn Hansen fra Arbejdernes Landsbank. Foto: Padlock Chain