DanmarkC TV

Home Læserdebat Ro på til Folkeskolerne
Ro på til Folkeskolerne

Ro på til Folkeskolerne

0

Af: Lars Olesen, byrådskandidat for SF – Fredericia, Prinsessegade 62, 1. tv

Så nærmer ferien sig sin afslutning rundt om i Fredericias folkeskoler. Måske den mest tiltrængte ferie nogensinde for elever, for medarbejderne og for skolens ledelser. Efter et vanvittigt skoleår med konstant skiftende retningslinier, skemaer og undervisningsformer og muligheder. Det skolerne i Fredericia har mest brug for nu er ro. Et roligt skoleår, hvor der ikke bliver sat politiske flagskibe i vandet, hvor der trykkes på pauseknappen ud for forandringerne og hvor lærerne bliver mødt med tillid og gode muligheder for at lave kvalitativ undervisning og møde eleverne der hvor de er.

Dansk Folkeparti og Inger Nielsen har i Julis agurketider været fremme med to forslag der på hver sin måde udfordrer folkeskolen. De har foreslået at finde fem millioner kr ved at lærerne i Fredericia skal undervise mere. Det vil betyde dårligere forberedt undervisning. Mindre tid til trivselsarbejdet omkring eleverne. Færre lærerressourcer i de enkelte skoledistrikter og dårligere mulighed for at rekruttere lærere. I øvrigt er det en forhandling der hører hjemme mellem de parter, Fredericia Lærerkreds og skolechefen, der har lavet aftalen og en forhandling som politikere skal holde sig ude af. Spørgsmålet er om DF vil opsige den aftale der kun er et par måneder gammel.

Efter med den ene hånd at fjerne ressourcer fra folkeskolen, vil DF så med den anden hånd lægge skolerne fast på ord- og talblinde indsatser, der skal starte tidligere. Det hænger ikke sammen og det lægger yderligere pædagogiske politiske bånd på folkeskolerne i Fredericia.

Vi skal styrke folkeskolerne i Fredericia, men det gør vi ikke ved at få lærerne til at løbe hurtigere eller ved at forsøge at omsætte luftige politiske udmeldinger til pædagogisk hverdag. Det gør vi ved at vise tillid til skolerne og lærernes faglighed. Sætte skolerne mere fri og først og fremmest sikre en bedre økonomi omkring folkeskolerne