FREDERICIA

Den Nye Lillebæltsbro og Gl. Lillebæltsbro renoveres i 2024

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Vejdirektoratet planlægger at gennemføre omkring 100 større og mindre vedligeholdelsesarbejder på bygværker i 2024

Heraf skal 21 større broer og tunneler have en opgradering, så de kan holde mange år frem i tiden.

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse tirsdag morgen.

I alt skal Vejdirektoratet gennemføre vedligeholdsarbejder for omkring 340 mio. kroner på broer og tunneler, heraf er der allerede udbudt opgaver for ca. halvdelen til udførelse i 2024​. Den resterende del er Vejdirektoratet i gang med at udbyde til udførelse i 2024 og nogle i 2025.

Blandt de udvalgte er både Den Nye Lillebæltsbro og Gl. Lillebæltsbro.

Lillebæltsbroen vil se en række forbedringer, herunder renovering af midterautoværn, belægningsreparationer og betonreparationer. Gl. Lillebæltsbro vil gennemgå en nødvendig fortovsrenovering.

De 21 større broer- og tunneler der får en makeover i 2024. Grafik: Vejdirektoratet

Vejret er en joker
Mange af de arbejder, som Vejdirektoratet skal i gang med, er vejrfølsomme, og derfor skal langt de fleste opgaver gennemføres, mens der er jævnt høje temperaturer og færre nedbørstimer.

– Vi går i gang med forårets komme – den første større opgave går i gang i midten af marts – og så står det på hen til efter efterårsferien, hvis vi er heldige med vejret. Specielt når vi arbejder med belægninger og overfladebehandlinger, skal der være en vis temperatur og ikke for høj luftfugtighed for at få det bedste resultat, siger Iben Maag, projektchef for drift og vedligehold af bygværker.

Renovering af bygværker er ofte også lig med gener for trafikanterne. Derfor opfordrer Vejdirektoratet trafikanterne til at holde øje på trafikkortet og med skiltningen ved de enkelte broer.