Kort Nyt

Rekordmange børn sælger bagværk til fordel for BørneTelefonen

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

I dag starter det populære indsamlingsevent Bag for BørneTelefonen. Gennem hele oktober vil 87.000 børn over hele landet være med til at bage og sælge kager og brød til familie og venner, hvis bidrag går til Børns Vilkårs arbejde med at drive BørneTelefonen. Det er flere end nogensinde før

Inden længe breder sig en duft af kanel og kardemomme på flere end 3.000 skoler, daginstitutioner og i private hjem over hele landet, for i dag skydes årets Bag for BørneTelefonen i gang. Måneden igennem vil børn være med til at bage kager og brød, alt imens de inviteres til at tale om, at når noget er svært, skal man dele det med en voksen.

Bag for BørneTelefonen er en årlig tilbagevendende indsamlingsbegivenhed, der er blevet afholdt siden 2005. Alt det, børnene bager, bliver solgt til familie, naboer og venner, og pengene fra salget går til at sikre, at rådgiverne på BørneTelefonen kan være der døgnet rundt for børn og unge, der har det svært.

”Jeg er dybt imponeret over, at vi igen i år kan engagere så mange børn og voksne i at bage til fordel for BørneTelefonen. Jeg håber, at de mange tilmeldte får nogle sjove dage med bagning – og får solgt alt deres bagværk. Det er rart for børn at vide, at de kan være med til at hjælpe andre børn. Og så er projektet desuden en god anledning til at få talt om, hvad man kan bruge BørneTelefonen til, og at det er vigtigt at bede om hjælp, hvis man har problemer,” siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.

Ved sidste års Bag for BørneTelefonen blev der solgt bagværk for 2,2 millioner kroner, som Børns Vilkår bl.a. har brugt på at rekruttere og uddanne flere frivillige rådgivere til at bemande BørneTelefonen.

I 2022 havde BørneTelefonen flere end 60.000 samtaler med børn og unge om alt fra forelskelse, mobning, ensomhed og selvmordstanker. Det er det højeste antal nogensinde.