Kort Nyt

Regeringen inviterer til stormøde om ældres velfærd

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Regeringen inviterer medarbejdere og ældre borgere fra alle landets plejehjem og repræsentanter fra hjemmeplejen til stormøde i Messe C i Fredericia, om ældres velfærd.

Regeringen ønsker en grundlæggende forandring af ældreplejen. Vores ældre skal have langt mere selvbestemmelse og mere omsorg. Ledere og medarbejdere skal bruge langt mindre tid på regler og kontrol. For at gøre ambitionerne til virkelighed inviterer regeringen blandt andet ældre medborgere samt medarbejdere og ledere fra alle landets plejehjem og repræsentanter for hjemmeplejen til stormøde.

Det skriver Social-, Bolig- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse idag.

Fra regeringen deltager blandt andre statsminister Mette Frederiksen, vicestatsminister og forsvarsminister Troels Lund Poulsen, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og ældreminister Mette Kierkgaard.

– Det gør mig uendeligt glad, at vi inden længe kan løfte sløret for vores udspil til en ambitiøs ældrereform. På samme måde ser jeg utrolig meget frem til et stormøde, hvor vi sammen skal drøfte, hvordan vi kan realisere den grundlæggende forandring af ældreplejen, som vi ønsker, lyder det fra Ældreminister Mette Kierkgaard i pressemeddelelsen, og hun fortsætter:

– Fremover skal pleje og omsorg ske med udgangspunkt i den enkelte borgers ønsker og behov. Omsorg, relationer og selvbestemmelse skal være i fokus. Den ældre skal bestemme selv – i dialog med medarbejdere, som mødes med tillid til deres faglighed og kompetencer. Det er en stor opgave, hvor vi har brug for alle gode kræfter. Derfor glæder jeg mig meget til, at vi skal mødes til stormøde om få uger, siger ældreminister Mette Kierkgaard.

Stormødet afholdes den 30. januar 2024 kl. 10-15.45 i Messe C, Fredericia, og foreløbigt har 1.800 mennesker tilmeldt sig mødet.