Pressemeddelelse

Reduceret trafik mellem Fredericia og Esbjerg efter storm

Udgivet af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Ingen direkte intercity-tog mellem København og Esbjerg efter storm. Følg med i Rejseplanen

I den kommende tid kører der ikke direkte intercity-tog mellem København og Esbjerg. Det skyldes, at en dæmning ved Kolding blev beskadiget af den forhøjede vandstand i forbindelse med stormen fredag den 20. oktober.

I den kommende tid skal passagerer, der skal med Intercity-tog mellem København til Esbjerg, skifte tog i Fredericia. På grund af forhøjet vandstand i Kolding Fjord i forbindelse med stormen blev noget af siden på en jernbanedæmning ved Kolding skyllet væk, og det betyder, at det ene spor vil være spærret, indtil konstruktionen er genopbygget. Det andet spor vil fortsat været åbent, så der kan køre regionaltog på strækningen, men InterCity-tog kører kun mellem Østerport og Fredericia

Fagfolk har lørdag besigtiget skaderne og vurderede, at det ikke var forsvarligt at køre tog på sporet, hvorefter det blev lukket. I første omgang skal vandet ud af dæmningen, og derefter forventer Banedanmark mandag at kunne komme med en prognose for, hvor lang tid det tager at genoprette dæmningen. 

Det anbefales, at passagerer på strækningen i den kommende tid tjekker Rejseplanen.