FREDERICIA

PREBEN ANDERSEN ER MÅNEDENS KUNSTNER

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Månedens kunstner i KunstSpiralen er den lokale kunstner Preben Andersen, der er kendt for sine arbejder med akryl, akvarel, croquistegning, collografi og fedtsten.

Han nævner 3 stærke egenskaber som grundlag for sine kunstværker:

Selvlært

Naturalist

Gammel

Collografi og fedtsten

Efter mange år med akryl maling og akvarel, er jeg begyndt med skulpturer i fedtsten og collografi. Collografi er en trykform, hvor jeg bruger et glittet stykke karton til dybdetryk i stedet for en zink eller kobberplade, for dermed at undgå diverse giftige ætsninger i processen, fortæller Preben Andersen.

Der vil være en del collografier på udstillingen. Motiverne kan være humoristiske, bl.a. hentet i Sigfred Pedersens vise om den ”utro Augusta”. Mange af trykkene er trykt på det grafiske værksted i KunstSpiralen.

Færøerne

I 2013 var Preben Andersen en tur på Færøerne sammen med andre tegnere. Det blev en inspirerende og stor oplevelse, hvor han fik lavet en del skitser og akvareller, som han hjemme har arbejdet videre med. Nogle af disse er blevet til akryl malerier.

Fuglemotiver og akvareller

Efter mange år som fritidsornitolog viser jeg på denne udstilling akvareller med fuglemotiver, hvor man ikke er i tvivl om, hvilken fugl det er. Her er der ingen abstraktioner. Lige netop akvareller er en fantastisk leg, hvor papiret fanger med samme. Har man blandet den forkerte farve, er det bare med at starte forfra, men de gange hvor det lykkes, ja, man kan næsten blive lykkelig, fortæller Preben Andersen, der glæder sig til at vise resultaterne frem på udstillingen.

Preben Andersen er medlem af

Kunstergruppen Plus-Minus

KunstSpiralen i Fredericia

Danske kunstnere for natur og miljø

Han har haft talrige udstillinger i ind- og udland i gallerier, museer med mere. Se hjemmeside www.prebenandersen.com.

Fernisering

Der er fernisering lørdag den 08. februar 2014 fra kl. 11.00 til 14.00, hvor Preben Andersen byder velkommen med lidt godt til ganen.

Udstillingen kan ses i hele februar måned i

Galleri KunstSpiralen

Prinsessegade 39B, 7000 Fredericia.

  • torsdage fra klokken 14.00 til 17.00
  • fredage fra klokken 14.00 til 18.00.
  • lørdage fra klokken 10.00 til 14.00

Der er gratis adgang til udstillingen.

Læs mere på www.kunstspiralen.dk.