DanmarkC TV

Home Læserdebat Poul Rand: Man undres ufattelig meget
Poul Rand: Man undres ufattelig meget

Poul Rand: Man undres ufattelig meget

0

De nuværende byrødder vil/kan ikke se skoven for bare træer. De tror, på trods af skandalerne, at de er vidunderbørn, om end lidt store børn.

Af Poul Rand, Calvinsvej 34, 7000 Fredericia. Borgerlig debattør.

De 2 største varmt lufts balloner i byrådet Christian Jørgensen (V) og Karsten Byrgesen (D), siger med mange ord intet, men fremstår med en uvidenhed om basal kommunal- og erhvervsdrift der undrer, at de kan bestride /har bestridt et job i den virkelige verden. De kræver yderligere lukkethed, hvor der burde være åbenhed og de prøver uden held at virke bedrevidende.

Borgmesteren Steen Wrist Ørts prædiker åbenhed, henviser til, at de har lagt tingene frem tidligere. Samme har med viceborgmesteren og kommunaldirektøren stå frem i pressen med konklusionerne på tre undersøgelser, ellers kunne de blive hængt mere ud i større medier. Det er ikke åbenhed.

Socialdemokraterne har været gode til at lukke ned om skandalerne, men man aner ikke hvad deres kandidater til KV21 mener. Det er Søren Larsen og Borgmesteren der fører ordet.

Venstre, et såkaldt liberalt parti, går også ind for lukkethed. De har en borgmesterkandidat der på ingen måde udfordrer det røde flertal. Hvor er oppositionen i byen?

Nye Borgerliges Karsten Byrgesen snakker og snakker, på et påstået oplyst grundlag fyrer han varm luft af. Han mener ét den ene dag og noget andet dagen efter. Igen, ingen opposition, kun ligegyldige spørgsmål.

Dansk Folkeparti er, trods viceborgmesterposten, utrolig overrasket over alt negativt, der kommer frem. Jeg har spurgt Jacob Bjerregård, citat ” om, hvad der sker i havneselskabet”, resultat, ingen orientering. Så følg da op på sagen.

Enhedslisten stiller ikke dybdeborende spørgsmål overhoved. Klogeligt har de foreslået aktindsigt i ADP, hold fast i dette.

Hele det nuværende byråd har i mindst 2 valgperioder været et dukketeater med tidligere borgmester JBJ som dukkefører. Han hev i snorene og styrede alle dukker, hvilket nu koster de Fredericianske skatteborger kassen. Og der er mere i vente.

Det er ufatteligt, at de Fredericianske vælgerforeninger i så stor grad genopstiller siddende byrødder, det er da tid, til at få friskt blod og nye kræfter med rene hænder frem i rampelyset.

Fredericias genopretning kræver modige beslutninger, der sagtens kan være upopulære på kort sigt, men som virker på lang sigt. 

Fredericia mangler:

  • Personer der ikke klæber sig til taburetten. 
  • Personer, med evner og tid til at sætte sig ind i tingene. 
  • Personer, der ikke ødsler med skatteborgernes penge. 
  • Personer, der taler om det, de ved og kan, ikke modsat som de nuværende byrødder. 
  • Personer, der kan og tør træffe modige beslutninger. 
  • Personer der vil Fredericia’s bedste og ikke blot mele til egen kage.

Jeg går 100% ind for genbrug, men ikke når det gælder det siddende byråd.  De skal ALLE skal ud, stem gerne på de partier I plejer, men vælg friskt blod.