Home Covid-19 / Corona virus Poul Mortensen fik sit største fødselsdagsønske opfyldt
Poul Mortensen fik sit største fødselsdagsønske opfyldt

Poul Mortensen fik sit største fødselsdagsønske opfyldt

0

1 million borgere har nu fået første stik med en vaccine mod COVID-19. Og de kan se frem til meget snart at have en hverdag med færre restriktioner og bedre mulighed for at ses med familie og venner. I Fredericia kunne Poul Mortensen, fejre sin fødselsdag, med et stik i den nye popup vaccinationsklinik, i Messe C i Fredericia.

I mange familier har det sociale samvær været begrænset af coronaepidemien, men nu gør vaccinerne, og den generelle epidemikontrol, at flere kan mødes.  For Poul Mortensen fra Fredericia, betyder det – at han kan se frem til mere samvær med sin familie, – noget han har savnet rigtig meget i det forgangne år.

Mandag skulle Poul Mortensen så have sit første stik med coronavaccine, og det tilmed på hans 78-års fødselsdag.

DanmarkC TV var med, da Poul fik sit stik i den nye popup vaccinationsklinik i Messe C i Fredericia.

Kom med indenfor, og se hvordan det foregår.

www.fredericia.v://www.danmarkc.tv

.

En mere normal hverdag for personer i øget risiko

En anden gruppe, der har fået gavn af vaccinerne, er personer i øget risiko. Mange af dem er nu blevet vaccinerede, og dermed er deres risiko for at blive alvorligt syge af COVID-19 betydeligt nedsat. Derfor forsvinder behovet for de særlige forholdsregler, som hidtil har været anbefalet – for eksempel om ekstra afstand. Personer i særlig risiko, som er færdigvaccinerede, kan derfor nu deltage i aktiviteter med flere personer, for eksempel gå til fritidsaktiviteter, benytte offentlig transport og handle, uden at begrænse det til tidspunkter uden for myldretiden. Som udgangspunkt kan de også gå på arbejde som sædvanligt, uden behov for omplacering. 

”Mange personer, der er i særlig risiko for et alvorligt forløb med COVID-19, har det seneste år levet med flere forholdsregler end resten af befolkningen. Det har haft store konsekvenser for deres familieliv, sociale relationer og arbejdet. Der er ingen tvivl om, at det har stor betydning for den enkelte, at de nu kan deltage mere normalt i dagligdagsaktiviteter. De skal ikke længere være bekymrede for at blive alvorligt syge eller indlagt på sygehus”, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Bilsted Probst.