Kort Nyt

PostNord advarer: Rekordmange falske beskeder i omløb

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

PostNord, oplever i øjeblikket en bølge af falske beskeder, der cirkulerer blandt kunderne.

Antallet af falske meddelelser er i en eksplosiv stigning, hvor bedragerne typisk foregiver at være PostNord og forsøger at narre modtagere til at klikke på links, afsløre bankoplysninger eller lignende.

“Vi er meget bekymrede over, at der i øjeblikket er en række falske beskeder og e-mails i omløb, hvor afsenderen udgiver sig for at være PostNord,” udtaler Henrik Larsen, kundeservicechef hos PostNord. “Vi arbejder utrætteligt på at stoppe disse svindlere, men vi opfordrer vores kunder til at være særlig opmærksomme i denne periode. Hvis du er usikker, anbefaler vi at bruge PostNords app, hvor du kan være helt sikker på, at beskederne er fra os.”

Bedragerne bliver konstant mere snu, og det kan være vanskeligt at identificere, hvornår der er tale om et svindelforsøg. Nogle gange kan falske beskeder afsløres på afsenderadressen, mens andre blander sig med legitime meddelelser fra PostNord, hvilket gør dem sværere at identificere.

Senest har der også været eksempler på falske track & trace-websteder, der ligner PostNords officielle side. Hvis du venter på en pakke og er usikker på, om du er landet på en falsk side, anbefales det at lukke siden ned og i stedet åbne www.postnord.dk i en ny fane for at spore din pakke. Det oplyser PostNord i en pressemeddelelse.

Eksempel på svindelforsøg. Foto: PostNord

Svindelangrebene er dog ikke kun rettet mod PostNord. Forbrugerrådet Tænk har modtaget mange henvendelser fra borgere, der har været mål for svindelforsøg. “Vi har det sidste halve år oplevet en stor stigning i denne type svindel, hvor forsøgene bliver mere og mere overbevisende,” udtaler Ulla Malling, projektchef hos Forbrugerrådet Tænk. “Det kan være næsten umuligt for forbrugerne at gennemskue. Vi opfordrer forbrugerne til at være kritiske og aldrig indtaste betalingsoplysninger eller godkende betalinger via denne type beskeder.”

PostNord opfordrer alle til at følge otte huskeregler for at undgå svindel, herunder at bruge PostNord-appen, at tjekke afsenderen af beskeder, at være på vagt og bruge sund fornuft, ikke at klikke på links, de er usikre på, og at slette potentielt falske beskeder. De opfordrer også kunderne til at hente appen Mit digitale selvforsvar fra Forbrugerrådet Tænk for at holde sig orienteret om større bølger af falske beskeder.