112

Politiet kommer med en opfordring: Sæt ikke værdifulde lamper, skulpturer og andet i vindueskarmen

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

“Folk vågner ved det her rabalder når deres rude bliver knust. Vi gør selvfølgelig alt hvad vi kan for at fange gerningspersonen”, lyder det fra vicepolitiinspektør Mikkel Ross.

Der har gennem et stykke tid været ganske mange indbrud der bygger på den model.

Det får Sydøstjyllands Politi til at komme med en opfordring til, at værdifulde genstande og let omsættelige genstande ikke placeres i vindueskarmen.

Fra vicepolitiinspektør Mikke Ross lyder det: “Overvej lige, om det er en god idé, at have en dyr lampe stående i vinduet til offentlig skue? I hvert fald i en periode!”, og Mikkel Ross forsætter, “Selvfølgelig skal det være sådan, at man kan have en PH-lampe eller en tapper landssoldat stående i vindueskarmen, og vi arbejder hårdt på at fange gerningsmanden.”

Vi har haft 20 af denne slags indbrud siden årsskiftet. Vi tager det meget seriøst og arbejder med få fanget gerningsmanden. Vi har også nogle spor at gå ud fra, men jeg kan ikke komme nærmere ind på efterforskningen

Mikkel Ross
Vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi

“Som et forebyggende element skal man lige overveje, om det er en god ide at sætte værdifulde ting i vindueskarmen, men vi har en tyveknægt løs der render og bevidst stjæler de her lamper,” lyder det videre fra vicepolitiinspektøren, “det er en gerningsmand der har fundet ud af, det er en nem måde at stjæle, og de er let omsættelige. Vi er overbeviste om det er den samme gerningsmand, der har fundet ud af, at der er større risiko ved at bryde et hus op. Her ved han ikke om der er nogen hjemme eller ej. Det nemme er her, at han lynhurtigt knuser ruden, stjæler lampen, og så er han videre.” slutter Mikkel Ross sin opfordring.