FREDERICIA

Politiet formoder anholdt mand har haft en medgerningsmand ved alle tre brande i nat i Fredericia

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Dommeren besluttede at holde grundlovsforhøret for lukkede døre, og dermed får offentlighed ikke noget oplyst om den sigtede eller eventuelle bevæggrunde

Det var anklageren der begærede dørene lukket, og begrundede det blandt andet med, at politiet arbejder ud fra en teori om, at den sigtede har haft en medgerningsmand ved alle tre påsatte brande: Danmarksgade, Dinosland og til sidst busser ved banegården i Fredericia.

Anklageren betonede samtidig, at politiet var på et tidligt stadie af efterforskningen, og en eventuel medgerningsmand ikke skulle kunne læse i medierne hvad der kommer frem i retten.

Den 28-årige sigtede blev ført ind i retslokalet iført blå dragt og sammen med sin forsvarer. Anklageren læste kort anklageskriftet op med de tre brande, og at manden blev sigtet efter Straffelovens § 181, stk. 1, der omhandler forsætlig ildspåsættelse. Forsvareren påstod, at den sigtede ikke var skyldig.

DanmarkC TV protesterede mod at dørene skulle lukkes. Blandt andet fordi de sidste 48 timers tildragelser i Fredericia påkalder sig offentlighedens interesse. Dommeren besluttede dog at lukke dørene som anklageren ønskede, og henvist til Retsplejelovens § 29, stk. 3, nr. 4.

28 årig mand, der er tilmeldt Vejle Kommune, benyttede enhver mulighed i det korte tidsrum pressen var til stede til, at erklære sig uskyldig, og dermed uden medgerningsmand.

Artiklens foto er fra politiets efterforskning i Danmarksgade.

Politiet efterforskede onsdag formiddag et område af Danmarksgade. Foto: DanmarkC TV.
Politiet efterforskede onsdag formiddag et område af Danmarksgade. Foto: DanmarkC TV.