VEJLE

Petersmindehallen i Vejle er brændt ned

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Petersmindehallen i Vejle er brændt ned

Petersmindehallen er i nat brændt ned ved en voldsom brand. Heldigvis er ingen kommet til skade ved branden. Der arbejdes i øjeblikket på at finde løsninger for de folk og foreninger, der dagligt bruger hallen.


Petersmindehallen på Urhøj i Vejle brændte i nat ned ved en voldsom brand. Det lykkedes brandfolkene at forhindre branden i at brede sig til den nye multisal og skolen. Sammen med hallen brændte også motionsrummet og skolekøkkenet ned. Brandårsagen er endnu ukendt.

– Det er meget trist, at Petersmindehallen er brændt ned i nat. Heldigvis er ingen kommet til skade ved den voldsomme brand, siger borgmester Arne Sigtenbjerggaard. Men det er meget synd for de mange børn og voksne i området, der i flere år har glædet sig til udbygningen af deres idrætsfaciliteter. Og nu var vi meget tæt på, siger borgmesteren, der også roser de mange brandfolk, der arbejdede hele natten på at slukke branden og forhindre, at den fik fat i multisalen.

Der arbejdes på løsninger for både skole og foreninger

Både i skoleafdelingen og Kultur og Fritid, der har kontakten til foreningerne gør man lige nu et stort stykke arbejde for at hjælpe de mange daglige brugere af hallen, og forhåbentlig finde alternative lokaler.

Formanden for Børne- og Familieudvalget Dan Skjerning siger:

-Det var en rigtig trist meddelelse af vågne op til her tidligt mandag morgen. Heldigvis kan vi glæde os over, at der ikke er kommet nogen noget til, men at det udelukkende er materiel skade, der er sket. Når det er sagt, så påvirker det selvfølgelig både børn og medarbejdere på Petersmindeskolen, der dagligt bruger hallen til undervisning. Derfor er vi også i fuld sving med at finde en løsning, så eleverne på skolen fortsat kan have idræt, når de møder op i skole igen efter vinterferien, hvor undervisningen desuden vil fortsætte stort set som normalt, siger Dan Skjerning og fortsætter: Vi stod netop overfor at skulle bruge vinterferien på at rykke både SFO og skolens faglokaler over i det nye område, der er blevet bygget sammen med multisalen, men det er indtil videre udskudt.

Også formanden for Kultur- og Idrætsudvalget Dan Arnløv Jørgensen er ked af nattens brand

-Det er altid super trist, når sådan noget sker. Og det kan jo ikke undgå at berøre mange mennesker. Der er mange, der gennem foreningsaktiviteter benytter sig af hallen hver dag i løbet af ugen. Dem forsøger vi lige nu så vidt muligt at finde løsninger til, så foreningsaktiviteterne kan fortsætte. Hvornår det er klart, er dog stadig for tidligt at sige noget om, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Den nye tilbygning ved Petersmindeskolen rummer udover multisalen også SFO, caféområde og nye faglokaler for madkundskab og musikundervisning. Oprindeligt skulle den del være taget i brug efter vinterferien. Det er endnu uvist, hvilke røg- og vandskader branden i Petersmindehallen har forårsaget på den nye tilbygning.  (Foto : Google Earth)