Kort Nyt

Peter Ravn udstiller hos Fredericia kunstforening

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Når man træder ind i Peter Ravns univers, befinder man sig i et grænseland mellem melankoli og humor. Forkærligheden for det klassiske maleri er tydelig, og Ravn dyrker figurationen virtuost i en stram palet. Selvom motiverne er umiddelbart genkendelige, rummer værkerne imidlertid altid noget surreelt, der udfordrer beskueren. Det kan ligge i figurernes stilling eller bevægelse, eller i beskrivelsen af rum og landskab, der umiddelbart synes naturalistiske, men ved nærmere eftersyn fremstår som uvirkelige drømmesteder.

Ravn arbejder med det figurative oliemaleri som sin primære praksis. Han er kendt for sin prægnante motivkreds, som ofte skildrer manden som figur iscenesat i dramatiske tableauer.

Han har imidlertid også på en række udstillinger udforsket andre udtryk, blandt andet skulptur og fotografi.

Peter Ravn, der oprindelig er uddannet fra Arkitektskolens institut for design, debuterede som billedkunstner i 2004, men har i mange år arbejdet med sit innovative billedsprog i visionære pladecovers og musikvideoer samt ikoniske beklædningsdesigns.

Peter Ravn (f. 1955) udstiller løbende på danske og udenlandske gallerier og udstillingssteder. Han har i de senere år haft soloudstillinger på udstillingsstederne Munkeruphus og Politikens Kunsthal samt deltaget i gruppeudstillinger heriblandt udstillingen ”JAHRESAUSGABEN”, München Kunsthalle, Tyskland. Ravn har været repræsenteret af Galleri KANT siden 2017.

Se åbningstider www.fredericiakunstforening.dk