LOKALSPORT

Peter Glans og Simone Glad vinder DM Lang Cross – Simone med kun én sko

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Masser af mudder og bakker – og en enkelt trappe – dannede ramme om dagens cross-rute.

Der var bred enighed om, at trappen nogle få hundrede meter før mål var en af de helt store udfordringer på dagens cross-rute i Fredericia, hvor løbet samtidig udgjorde DM Lang Cross. Men hele ruten var dog fuld af udfordringer med massevis af mudder og bakker.

“Præcis som en rigtig cross-rute skal være,” fortalte Simone Glad (Sparta), der vandt DM-titlen for kvinder, idet hun løb over målstregen som første danske kvinde efter 32.44 minutter.

Som en bemærkelsesværdig detalje ved Simone Glads fantastiske præstation på den mudrede, bakkede rute, gennemførte hun det meste af løbet med kun én sko. Få meter efter start tabte hun nemlig den ene sko! (Foto: Lone Dybdal)

“Og efter en halv runde kunne jeg ikke længere mærke mine fødder, så jeg kunne ligeså godt bare fortsætte uden sko, fortalte spartaneren, da hun kom i mål.”

Blovstrødløvernes Sylvia Kiberenge var første kvinde i mål i tiden 32.05, men da hun ikke er dansk statsborger, deltager hun ikke i konkurrencen om DM og Peter Bistrup-pokalen. Sylvias klubkammarat og favorit til dagens DM-titel, Anna Emilie Møller, meldte afbud til DM Lang Cross lørdag morgen.

De tre hurtigste kvinder blev:

• Nr 1: Simone Glad (Sparta): 32.44
  • Nr 2: Louise Rode (Blovstrød): 32.55
  • Nr 3: Maria Ebbesen (NBRO): 33.03

Hos mændene løb PETER GLANS (Odense) efter 34.49 minutter over målstregen som første mand i DM Lang Cross på den hårde, mudrede rute på 5×2 km. Glans vandt dermed DM-titlen og den populære Kongepokal. (Foto: Lone Dybdal)

“Efter et par runder, kunne jeg mærke, at Abdi ikke havde lige så meget energi som mig. Og da hullet ned til ham blev blev større og større samtidig med, at jeg fortsat havde gode ben, kunne jeg godt fornemme, at jeg var på vej til at vinde,” fortalte en glad og stolt Peter Glans efter løbet.