Home FREDERICIA Pernelle Jensen: Hvorfor må vi ikke tale om ungdommens Hus?
Pernelle Jensen: Hvorfor må vi ikke tale om ungdommens Hus?

Pernelle Jensen: Hvorfor må vi ikke tale om ungdommens Hus?

0

Hvorfor må vi ikke tale om Ungdommens Hus?

Cecilie Roed Schultz er ude og korrekse os i et læserbrev, hvor hun overdriver, hvor tilgængeligt Ungdommens Hus er og hvor mange faste brugere der er.

Enhedslisten referer til nogle tal, som viser, at der skulle være 150-185 faste brugere indendørs. Det er ikke nogle tal, som vi er blevet præsenteret for og man kan stille flere spørgsmål til de tal, som Enhedslisten fremfører. Tælles de samme unge med flere gange? Kan man virkelig tælle de musikere som øver dernede med til fritidstilbud til unge? Er det reelle brugere eller er det blot nogen, som låner et lokale. Bør koncertgæster til hardcorefestivaler virkelig tælles med? Der har været en del kommentarer til, hvor vi har tallet om 20 faste brugere fra. Det er et tal, som vi har fået fra forvaltningen i forbindelse med en drøftelse om Ungdommens Hus.

Men det er sådan set heller ikke vigtigt for os, om der er 20, 30 eller 40 faste brugere af Ungdommens Hus. Det vigtige for os er, at vi får mere ud af huset og at det bliver tilgængeligt for ALLE byens unge. Vi er godt klar over, at det måske har ramt et ømt punkt hos nogle, men vi tør godt være ærlige og sige, at som huset ser ud lige nu, så tiltrækker det en snæver målgruppe og det synes vi er ærgerligt. Vi bruger flere millioner på at drive Ungdommens Hus, så det er et meget dyrt tilbud til de få.

Vi mangler tilbud til den brede gruppe af unge i midtbyen og særligt til unge i de ældste klasser i skolen og på ungdomsuddannelserne.

Hvis Ungdommens Hus skal være et sted, hvor de har lyst til at komme og et sted, hvor deres forældre er trygge ved, at de tager hen, så der er nød til at ske en markant forandring med huset. Hardcorefestivaler og graffiti sender et særligt signal og det er altså ikke alle unge og deres forældre, som er lige trygge ved at være en del af det eller som føler sig velkommen dernede. Vi synes derfor, det er på tide, at vi tør tage en snak om det.

Pernelle Jensen, byrådsmedlem (V)

Umanaksvej 2, Fredericia

Inger Nielsen, byrådsmedlem (DF)

Brovadvej 46, 7000 Fredericia

Hold dig opdateret på, hvad der sker i Fredericia og omegn. DanmarkC TV bringer dagligt nyheder på vores netavis, og sender de bedste indslag på vores tv-kanal (kanal SYD), der kan ses af over 792.000 indbyggere – fra Horsens til ned til den dansk-tyske grænse. – Følg DanmarkC TV på de sociale medier!