FREDERICIA

Per Melin og hans folk passer på Fredericia i fred og krig

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Det stod ikke skrevet i stjernerne, at Per Melin fra Bønnerup skulle blive kompagnichef for Hjemmeværnet i Fredericia

Det er måske meget kendetegnende for den 59-årige kompagnichef i Fredericia, at han med moderne ledelsesredskaber er med til at tage sit Hjemmeværnskompagni i en stadig udvikling. Der er intet støvet og forældet ved det kompagni som Per Melin er chef for på Ryes Kaserne.

Per Melin er fra kystfiskerbyen Bønnerup på Djurslands nordside. Han blev før den tid, hvor forældre stod for transporten, og utænkeligt at de skulle lave legeaftaler. For alle gjaldt det, at ville de lege, så måtte de ud og opsøge jævnaldrene, og skulle de væk fra hjem og by, var der det personlige transportmiddel: Cykel og senere knallert.

Lørdag bringer DanmarkC TV en udsendelse i serien Tæt På med Per Melin, og ikke mindst det der fylder al fritid (og nogle gange arbejdstid): Det frivillige Hjemmeværn.Per Melin ved kransenedlæggelse på 4. Maj Pladsen i Fredericia 2024.

En af de utallige pligter der følger med det frivillige arbejde som kompagnichef i Hjemmeværnet.

Om Hjemmeværnet

Hjemmeværnet blev officielt oprettet som en statslig organisation den 1. april 1949. Dog blev grundstenene til Hjemmeværnet lagt allerede den 9. juni 1945, hvor tidligere modstandsfolk mødtes i Odense og dannede de første hjemmeværnsforeninger med mottoet “Aldrig mere en 9. april”.

I årene efter befrielsen voksede disse foreninger, og i 1948 vedtog Folketinget en lov om oprettelsen af et statsligt Hjemmeværn, der trådte i kraft året efter.

Et fuldtidsjob og et tilsvarende som frivillig kompagnichef i Hjemmeværnet er sagen for Per Melin. Foto: DanmarkC TV.