FREDERICIA

PARTNERSKAB ER EN SUCCES

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Partnerskab er en succes – de unge får praktikplads

Samtlige unge fra Bygge & Anlæg på EUC-Lillebælt har fået en læreplads.

Partnerskabet mellem Dansk Byggeri, EUC og Fredericia Kommune bærer frugt. I skrivende stund er alle unge med gennemført grundforløb fra EUC-Lillebælt, Bygge og Anlæg, på vej i læreplads.

Dermed har partnerskabet opfyldt sin fornemmeste målsætning om, at samtlige unge mennesker, der har gennemført et grundforløb på Bygge og Anlæg på EUC-Lillebælt, også får en praktikplads i en virksomhed. Og det er det, der skal til for at sikre, at de unge er i stand til at gennemføre deres erhvervsuddannelse, lyder det samstemmende fra samarbejdspartnerne.

 

Vi følger op på indsatsen

 Formand for Fredericia Håndværkerforening, Michael Kristensen udtaler: ”Vi er rigtig glade for det foreløbige resultat. Det er vigtigt, at flere unge tager en erhvervsuddannelse, og det vil vi fra Dansk Byggeri, meget gerne medvirke til ved at støtte op om, at alle de unge, som har brug for en læreplads, også får det.”

Synspunktet bakkes op af studiechef Hugo Brund Nielsen fra EUC-Lillebælt: ”Vi glæder os over, at vores elever nu bliver i stand til at gennemføre deres uddannelse. Det er meget positivt. Det er dog vigtigt, at vi fortsat holder fast i det gode arbejde og følger op på status omkring målsætningen. Vi vil i Partnerskabet løbende foretage målinger på indsatsen – og sætte ind med tiltag, hvis de unge mangler læreplads.”

Fredericia Kommune glæder sig også over, at partnerskabet giver de ønskede resultater. Borgmester Jacob Bjerregaard siger: ”Vi ved, at uddannelse og job hænger nøje sammen. Har man en uddannelse, forbedres mulighederne for også at få et job. Derfor har vi en klar interesse i at understøtte arbejdet, således at vores unge får de bedste muligheder for at forsørge sig selv i fremtiden. Det er godt for dem – og det er godt for kommunen, ja for hele samfundet”.

 Partnerskabet blev indgået i januar 2014 og har til formål:

 

  • At sikre byggebranchen den tilstrækkelige kvalificerede arbejdskraft nu og i årene fremover.
  • at sikre, at unge med interesse og evner for en uddannelse inden for byggebranchen får mulighed for at gennemføre det ønskede uddannelsesforløb og opnå praktikplads.
  • at styrke den generelle information til Folkeskolens elever om branchens uddannelses- og jobmuligheder – herunder også at øge fokus på de mere håndværksmæssige fagområder.