Læserdebat

Partier forgår, ideologier består

Læserdebat af: Poul Rand, Lokalformand Liberal Alliance, Fredericia

Politiske ideologier findes mange variationer og nuancer. Ideologier er ofte komplekse og kan ændre sig over tid i respons til samfundsudviklingen og nye politiske udfordringer. Politiske partier kan udvikle og afvikle sig over tid, der kan være variationer inden for partierne afhængigt af deres ledelse og medlemmer.

Et partis styrke kan vurderes ud fra dets valgresultater. Hvis et parti får en større andel af stemmerne ved valg, betragtes det normalt som et stærkere parti, mens et parti med færre stemmer anses for at være svagere eller “mindre” i politik.

Når man siger, at et parti er “mere eller mindre” i dansk politik, drejer det sig om partiets magt, indflydelse og styrke i den politiske verden. Det kan ændre sig, baseret på valgresultater, politiske beslutninger og om partiet er tungen på vægtskålen.

Det er anstrengende, opslidende og økonomisk tungt at begå sig i dansk politik, lokalt som nationalt. At Nye Borgerliges folketingsgruppe kastede håndklædet i ringen, er nok forståeligt, hvad undre er at folketingsgruppen ikke fulgte egne vedtægter, de kan udmelde sig af partier ikke nedlukke det, det kan kun medlemmerne på en generalforsamling. Peter Seier Christensen er forsat medlem af folketinget og registreret som Nye Borgerlige, desværre er PSC meget syg.

Pressen går efter udtagelser fra siddende lokalpolitikere fra Nye Borgerlige, de er i store træk kun ude efter ussel mammon og profilering, hvorfor spørger ingen den organisatoriske del, som jo er rygraden og de der laver det politiske fundament.

At partier forgår ses tydeligt på Wikipedia, der optæller 63 tidligere danske politiske partier, Færøerne og Grønland ikke medregnet. Politiske partier kan komme og gå af flere årsager, politiske ideologier har ofte vedvarende karakter.

Skiftende vælgerpræferencer, lederskifte og interne konflikter og det generelle politiske miljø kan gøre det vanskeligt for nye partier at overleve eller for mindre partier at opretholde deres indflydelse.

Ideologier bygger ofte på filosofiske, økonomiske og sociale teorier, samt en dybtgående overbevisninger om, hvordan samfundet skal organiseres. Ideologier kan forblive relevante over tid, selv når politiske partier ændrer sig eller forsvinder. Ideologier kan være en vejledning for politiske partier og befolkningen som helhed, de kan fortsætte med at forme politiske beslutninger og debatter uanset partiers skæbne. Derfor er det spændende hvor Nye Borgerliges vælgere søger hen, ikke deres politiker.

Nogen trænger til at kigge sig selv i spejlet i toppen af værdikæden

Læserdebat af: Sune Nørgaard Jakobsen, folketingskandidat for Dansk Folkeparti Jeg stod i Netto i går. Da jeg kiggede ned i køledisken, så jeg en pakke hakket oksekød på 800 gram. 8-12% fedt. Ikke økologisk. Ikke fra fritgående kvæg. Bare helt almindeligt dansk supermarkedskød. Pris: 108 kroner. Jeg bliver som menneske og politiker forfærdet. Ikke på […]

Når politisk løse kanoner køres i stilling, taber demokratiet

Læserdebat af: Connie Maybrith Eden, byrådsmedlem for SF i Fredericia I SF mener vi at det er vigtigt at vi politikere holder fokus på Fredericia borgeres interesser, frem for at sætte turbo på en uklædelig valgkampsretorik i de lokale medier, som kun gavner politikerleden. Politiske demokratiske processer kan være vanskelige at forstå for borgere som […]

Mobilitetsplanen – en midtbydræber?

Læserdebat af: Helene Lykke og Poul Rand, kandidater til kommunalvalget for Liberal Alliance Det kan godt være, at den nye mobilitetsplan “kun” er et udkast. Men indholdet begynder allerede nu at afsløre en retning – og den vækker bekymring. Jesper Hansen fra Fredericia Shopping har ret, når han siger, at det her ikke handler om […]

Malene Søgaard-Andersen, spidskandidat for SF til Kommunalvalget

En 3. Lillebæltsforbindelse: SF oplever, at byrådsflertallet i denne sag spiller hasard med miljøet

Læserdebat af: Spidskandidat for SF i Fredericia til kommunalvalget, Malene Søgård-Andersen SF forsøgte – forgæves desværre – at pille en tredje Lillebæltsforbindelse ud af kommuneplanen, da en tredje forbindelse efter SF’s opfattelse er en forkert vej at gå. Dels vil endnu en bro eller en tunnel udfordre miljøet i Lillebælt. Og det er et Lillebælt som […]

Misrøgten af vandmiljøet skal stoppes!

Læserdebat af: Ole Olsen, byrådskandidat for SF til kommunalvalget Det har længe været kendt, at landbruget gennem mange år har udledt for mange næringsstoffer til fjorde og bælter – med gispende fisk og anden skade på livet i havet som konsekvens. Men det har ikke været kendt før nu, at Miljøstyrelsen under skiftende ministre gennem […]

Regelsæt for debatindlæg på DanmarkC TV
Formålet med debatsektionen på DanmarkC TV's hjemmeside er at fremme en åben, informativ og respektfuld dialog om emner af offentlig interesse. Vi opfordrer til, at du deltager aktivt og bidrager til debatten. For at sikre et godt debatklima for alle, bedes du overholde følgende retningslinjer:

1. Formål og Indhold:

  • Debat og argumentation: Debatindlæg skal have karakter af et velargumenteret indlæg, der belyser et emne fra en specifik vinkel.
  • Fokus på sagen: Hold fokus på emnet. Personangreb, beskyldninger eller irrelevante sidespor vil ikke blive publiceret.
  • Fakta og kilder: Underbyg dine påstande med fakta og, om muligt, kilder. Det er dog ikke et krav at henvise til konkrete kilder i selve indlægget.
  • Sprogbrug: Benyt et sagligt og respektfuldt sprog. Undgå bandeord, skældsord og stødende sprogbrug.
  • Ingen reklame: Indlæg må ikke indeholde kommercielle budskaber, reklame eller propaganda.


2. Format og Omfang:

  • Længde: Et debatindlæg må maksimalt fylde 2.500 tegn inkl. mellemrum. Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte indlæg, der overskrider denne grænse, eller at afvise dem.
  • Overskrift: Indlægget skal have en fængende og præcis overskrift, der afspejler indholdet.
  • Indsendelse: Indlæg sendes via den angivne formular på hjemmesiden eller til tv@danmarkc.tv


3. Publicering og Redaktionel Praksis:

  • Redaktionens ret: DanmarkC TV forbeholder sig ret til at redigere, afvise eller fjerne indlæg, der ikke overholder disse retningslinjer, eller som vurderes at være i strid med god presseskik. Dette inkluderer også indlæg, der er spam, vildledende eller på anden måde upassende.
  • Ansvar: Skribenten er ansvarlig for indholdet af sit indlæg. Det er vigtigt at have opbakning til de fakta, der fremlægges, selvom redaktionen bestræber sig på at fange eventuelle fejl.
  • Identifikation: Alle debatindlæg skal forsynes med fuldt navn på skribenten. Anonyme indlæg vil ikke blive publiceret.
  • Svartid: Vi bestræber os på at gennemgå indsendte indlæg hurtigst muligt, men der kan forekomme ventetid.


4.Kommentarer til debatindlæg:

  • Kommentarfeltet under debatindlæg er til for at skabe yderligere debat og dialog. De samme regler for saglighed og respekt gælder for kommentarer.
  • DanmarkC TV modererer kommentarer, og upassende kommentarer vil blive fjernet.
  • Vi ser frem til at modtage dine bidrag og en levende debat hos DanmarkC TV!
  • Har du spørgsmål til retningslinjerne, er du velkommen til at kontakte os på tv@danmarkc.tv