Home SAMFUND ParaDart er nu engang kommet for, at blive i Danmark og det med succes
ParaDart er nu engang kommet for, at blive i Danmark og det med succes

ParaDart er nu engang kommet for, at blive i Danmark og det med succes

0

Da vi i sin tid startede ParaDarten i Danmark, nærmere bestemt i Vejle, var det med hensigten at få flest mulige med et handicap til at spille dart. Få følelsen af det sociale liv, som også er en meget vigtig del af darten i Danmark, også når man er lidt anderledes end mennesker uden et handicap.

Hos Compri Danmark ønsker vi at alle med et handicap, synligt eller usynlig, skal have mulighed for at spille sammen og mod hinanden, det var vi sammen med verdensforbundet WDDA helt enige i.

Tråden til verdensforbundet WDDA var stadig in takt, og der kunne man godt se, at der var brug for aktion. Nu blev ordet Compris opfundet i Dartverdenen, skulle være fransk og betyde inkludere. Vi fik meget hurtig stablet et stævne på benene i dette regi. Hver af vore stævner spilles også på samme måde, ja vi har nu selv opfundet ”et handicap” hvis man ikke kan lukke et sæt ved at ramme double og det er der en del der ikke altid kan nå, inden kræfterne slipper op. Når dagen er omme har alle spillere haft min 3 kampe, det ses ikke så tit.

Compris spillere skal ikke til læge men have et anererkendt handicap som de på forlangende skal dokumentere.

Imidlertid sloges WDDA internt og der blev grundet en ny organisation World ParaDart, som så valgte at dele de handicappede i siddende og stående spillere. Nu var WDDA så udfordret på at beholde deres ”magt” internationalt og lavede for os en meget skidt drejning, nu ville WDDA pludselig opdele Classic og Compris spillere så de ikke mere må spille med og mod hinanden.

Det betød jo så at det stævne i Vejle som skulle være det allerførste World Open blev det sidste, da WDDA jo forbyder at Classic spiller mod Compris spillere.

Nu er vi jo ikke ukendt med at ”gå” de veje som passer til de vi har sagt fra starten. Alle med et handicap skal have lov til at spille dart med og mod hinanden.

Så lige pludselig var Compris Danmark født og vi planlægger fortsat at afholde vores stævne til oktober, selvfølgelig overholder vi alle de forbehold vi får i forhold til Corona. Nu er navnet så bare ændret lidt til Winmau Compris World Open. Ja vores største sponsor kunne gudskelov se ideen.

Compris Danmark består udover Heinz Dahl og Palle E. Petersen fra Vejle også af Svend Schütt fra Gråsten, et team der står ved hvad hele ideen fra start var.

Handicappede skal have muligheden for at spille med og mod hinanden uanset deres handicap.