Optakt til EASA 2017 er skudt i gang

Optakt til EASA 2017 er skudt i gang

Optakt til EASA 2017 er skudt i gang

0

Optakt til EASA 2017 er skudt i gang

Arkitektstuderende fra hele Europa i Fredericia for at forberede stort arrangement til sommer

nicolaj-wyke-og-martin-bach-soerensenFredericia bymidte har fra onsdag d. 26 til søndag d. 30. oktober lagt rum til en række workshops, foredrag og byvandringer for 25 arkitektstuderende fra hele Europa. De har alle deltaget i ’Det Internationale Tutormøde’, som er en vigtig brik i forberedelserne til EASA 2017 – et stort arrangement, der holdes til sommer i Fredericia.

EASA (European Architecture Students Assembly) er et årligt tilbagevendende træf for 500-600 europæiske arkitektstuderende, der gerne vil udvide deres tankegang, dele viden og lære nye færdigheder. I 2017 er det lykkes at få arrangementet til Fredericia, hvor de mange deltagere primært skal arbejde på at realisere en række forskellige projekter rundt om i Fredericia bymidte i de godt to uger, EASA varer (uge 30+31). Projektarbejdet ledsages af foredrag og teoretiske workshops og en masse socialt samvær.

Tema er gæstfrihed
Temaet for årets EASA er gæstfrihed, og det skal være bindeleddet mellem de forskellige projekter og foredrag.

I løbet af sidste uges tutormøde har deltagerne bl.a. fået præsenteret byens historie, FredericiaC og de mange andre byudviklingsprojekter, der foregår for tiden, bl.a. arkitektkonkurrencen for Voldanlægget, udviklingen af Østerstrand, ’Gang i byen’ projektet, områdefornyelsen i Øgade-kvarteret og omdannelsen af sygehuset til sundhedshus. FredericiaC og Ungdommens Hus lagde rammer til en del af programmet, og deltagerne var også forbi Meldahls Rådhus og Det Grønne Rum i Danmarksgade, hvor alle interesserede i de kommende måneder kan se en udstilling om næste års EASA arrangement.

”Det er simpelthen en foræring lige til højrebenet, at EASA arrangementet kommer med 500 engagerede unge arkitektspirer på et tidspunkt, hvor Fredericia er midt i en transformation, med en lang række udviklingsprojekter i bymidten. Jeg er meget spændt på at se, om de mange indtryk, deltagerne på workshoppen har fået i løbet af de fem dage, kan inspirere dem til spændende projekter, der kan komme byen til gavn. Jeg glæder mig til at følge forberedelserne til det store event til sommer, hvor byen vil syde af liv og energi i de to en halv uge EASA varer” , siger formand for By- og Planudvalget Steen Wrist Ørts (S), der holdt et af foredragene

Nicolaj Wyke (V), der er næstformand i By- og Planudvalget, deltog i en af de workshops, hvor de studerende skulle præsentere deres idéer.

”Det var meget spændende at høre nogle af de tanker, de studerende allerede har fået om vores by. De studerende kommer fra en bred vifte af lande og lagde derfor mærke til vores arkitektur og brugen af byen på en anden måde. Nogle af tankerne på workshoppen var, hvordan bylivet udenfor gågaderne kan intensiveres, og hvordan man kan skabe en bedre kobling og forståelse for den flotte murede arkitektur, samt koble den gamle bydel sammen med FredericiaC” , siger Nicolaj Wyke, næstformand i By- og Planudvalget.

 

Idéer skal blive til forslag

Tutorerne og de øvrige arrangører skal i de kommende måneder omdanne de mange idéer til konkrete projektforslag, som de i dialog med Fredericia Kommune, FredericiaC og andre interessenter skal realisere til sommer.

Værtslandet for 2018 arrangementet er allerede fastlagt. Der var bejlere fra fem forskellige lande, og vinderen blev Kroatien.