Kultur

Oplev Nulles billedverden

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Oplev Nulles billedverden i Kulturcenter Kongensgade 111

Fredericia Kunstforening inviterer med denne udstilling beskueren med på en unik oplevelse i  Nulle Øigaards enestående og originale billedverden.

001Nulle Øigaard skaber verdener af stof. Stoffet som stof ophæves og bliver til stoflighed af en anden karakter. De klippede eller revne stumper af gamle kjoler, silkerester, kostumer og gardiner bliver til Balis bjerge, en hyrde og hans dyr, den vilde klippekyst på Mallorca, til æteriske engle på flugt eller til de mest danske af alle danske landskaber.

Selv luften bliver der gjort rede for. Luften har i Nulle Øigaards billeder sit eget stof, sit eget udtryk, sin egen klang. Billederne vælter frem som en nødvendig fortælling om den verden vi bebor, hvad enten det er hér eller dér. Nulle Øigaard har så veludviklet en sans for at definere og beskrive med sine stoffer. Sådan beskriver Georg Metz Nulle Øigaards billeder.

 

003Rejser har været en selvfølgelig betingelse for Nulle Øigaards kunst: ”Det er motiver fra Middelhavets kyster og landskaber, som hele mit liv har været min store inspirationskilde. Varmen, havet, mentaliteten og livsstilen. Det føles som at komme hjem. Ud af rejserne kommer billederne; arbejdet går i gang, uopsætteligt på en stemning, et syn, et minde, en oplevelse eller noget jeg mærker som et metafysisk initiativ”.

Nulle Øigaard er uddannet fra Kunstakademiets malerskole, og har bl.a. udført udsmykninger til Danmarks Nationalbank og Tivolis Koncertsal.

Fredericia Kunstforening glæder sig til at fremvise Nulle Øigaards billedverden, hvis rigdom først rigtig går op for én, når man giver sig tid til at udforske motiverne.

Der afholdes fernisering på udstillingen i Kulturcenter Kongensgade 111 fredag den 21. april 2017 kl. 17.00, hvor kunstneren selv er tilstede og fortælle om sit arbejde. Alle interesserede er velkomne.

Udstillingens åbningstider fremgår af www.fredericiakunstforening.dk