Kultur

Oplev glade kyllinger: Åbent hus hos De Danske Familiegårde i trekantsområdet

De Danske Familiegårde slår nu for første gang dørene op for interesserede, når de søndag den 27. maj inviterer til åbent hus. Du kan komme forbi De Danske Familiegårde og se de fritgående kyllinger i deres vante omgivelser, se deres staldområder og opleve, hvordan de fritgående kyllin- ger har det på De Danske Familiegårde, hvor de vokser langsomt, klækkes i stalden og har adgang til det fri.


Fokus på dyrevelfærden hos De Danske Familiegårde
Danskerne stiller i stigende grad krav til velfærden bag deres kyllingekød, som er en klar favorit på spisebordene, og det er netop dyrevelfærden De Danske Familiegårde værner om. Her arbej- des der aktivt for at forbedre dyrevelfærden i Danmark og give forbrugerne et valg, når de står ved køledisken. De Fritgående kyllinger bliver klækket i stalden og lever derfor hele deres liv på gården.


På De Danske Familiegårde i den sydlige del af Danmark har kyllingerne et godt liv. De økologiske og fritgående kyllinger er alle anbefalet af Dyrenes Beskyttelse, og de har adgang til det fri, så
de kan få luft under vingerne fra solopgang til solnedgang. Her kan de sammen frit gå rundt i det grønne og spise græs og insekter, som giver en sund og næringsrig kylling. Om natten sover de i stalden.
En hyggelig dag for hele familien
Udover muligheden for at se, hvor De Danske Familiegårdes fritgående kyllinger vokser op, vil der til åbent hus være sjove aktiviteter for børnene: hoppeborg, tegneområde, legeplads af halmbal- ler, mulighed for at prøve at sidde i en traktor og andre spændende maskiner, snobrød over bål, landlige lege som ” nd æg i en høstak” og selvfølgelig mulighed for at lege med både de små og store kyllinger. Derudover serveres der grillede pølser – selvfølgelig fra De Danske Familiegårde – med tilbehør og lidt godt til ganen.
Åbent hus finder sted d. 27. maj kl. 11-15 på Møllevej 105, 7000 Fredericia. Deltagelse er gratis, og frokost og drikkevarer så længe lager haves.