FREDERICIA

Ombold indtager Axeltorv

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Fredericia Kommune er vært for Ombold i Fredericia

Den 21. april er Fredericia vært for Åbne Jyske Mesterskaber i Ombold, der er et inkluderende fodboldfællesskab for socialt udsatte og mennesker ramt af hjemløshed.

Som vært ønsker Fredericia Kommune, Udsatterådet og Idrætsrådet at sætte udsathed på dagsordenen på en positiv og anerkendende måde.

”Jeg glæder mig meget til at komme og skyde ombold i gang. Vi ønsker at skabe en festlig dag, der er med til at sætte fokus på Fredericias inkluderende fællesskaber. Målet er, at byens fællesskaber styrkes – ikke mindst i dagene efter begivenheden”, siger borgmester Steen Wrist.

Alle spillere uanset niveau, har noget at spille for. Sammenholdet og de fælles oplevelser er det bærende element.

”Ombold er en god anledning til at sætte fokus på nogle af de bevægelsesfællesskaber, der allerede er i byen. For eksempel har Idræt for psykisk sårbare budt ind med en mulighed for at træne op til kampene. Man kan fortsætte her, hvis man bliver bidt af fodbolden og fællesskabet. Det skal jeg ikke lægge skjul på, at jeg håber, for bevægelse og følelsen af fællesskab er centralt for både den mentale og fysiske sundhed”, siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget Peder Tind

Som opbakningen til begivenheden spiller repræsentanter fra byrådet med i en showkamp mod et af de lokale hold.

”Alle kampene foregår på Axeltorvet i Fredericia, og her kan alle kigge forbi til en kop kaffe. Der er en talemåde, der siger, at kendskab skaber venskab. Det tror jeg meget på, og jeg opfordrer alle til at kigge forbi og give dem, som kæmper – ikke bare på banen men også i livet- et hep med på vejen”, siger formand for Senior- og Socialudvalget Søren Larsen.

Jobcenteret og en virksomhedsrepræsentant deltager også med en stand på Axeltorv, hvor man kan høre om småjob, der er et job på få timer om ugen. Og der er også muligt at besøge pop-Up værestedet “Værestedernes Værested”.  

” Værestedernes Værested er et af vores lokale bidrag til festlighederne. Her er der kaffe på kanden, og brobyggere til byens inkluderende fællesskaber”, fortæller Bjarne Dahlmann, formand for Udsatterådet.

Fakta om Ombold

NGO’en Ombold er et forandringsskabende og inkluderende fodboldfællesskab for socialt udsatte og mennesker ramt af hjemløshed, som danner grobund for udvikling i forhold til fysisk og mental sundhed, nye venskaber og øget livskvalitet.

Man kan tilmelde sig til Ombold på ombold.dk