LOKALSPORT

OL-SØLV TIL MIKKEL HONORÉ FRA FREDERICIA

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

hele_holdet
Foto : DIF.DK

Danmark har været med helt fremme i den samlede cykelkonkurrence over de seneste dage ved ungdoms-OL i Kina. Og natten til lørdag dansk tid kulminerede en flot samlet indsats med bronze til de danske cykelpiger Anna Madsen og Pernille Mathiesen, mens drengene Mikkel Honoré og Rasmus Salling tog en fornem sølvmedalje. 

”Det er virkeligt stort. Alle ryttere har præsteret deres maksimale i deres primære discipliner, og jeg er meget stolt af hele holdet,” siger cykelholdets træner Kristoffer Gudmund Nielsen. 

Cykelkonkurrencen i Nanjing har været udsat for en del omtale (og kritik), idet konkurrencen har bestået af hele fem discipliner (to gange mountainbike, bmx, tidskørsel og landevejsløb). Det har betydet, at en klassisk landevejsrytter som Pernille Mathiesen eksempelvis har skullet prøve kræfter med bmx, selvom hun aldrig har siddet på en bmx-cykel før. Og i dag var bmx-rytteren Rasmus Salling at finde i landevejsløbet sammen med Mikkel Honore. 


”Det har da bestemt været en udfordrende konkurrenceform, men det har også været lidt sjovt at skulle følge med i alt fra bmx til mountainbike. Nu har vi vundet medaljer hos både drengene og pigerne og det understreger, at der er et stort potentiale i de her unge ryttere. ” 

DIF’s Chef de Mission, Morten Rodtwitt, kalder cykelrytternes indsats for ”imponerende stærk”. 

”Med både en medalje til pigerne og drengene i den her lidt specielle konkurrenceform, kan vi med rette sige, at talentudviklingen i dansk cykelsport er godt kørende. De unge ryttere har virkelig kæmpet godt, selvom de ikke har været lige rutinerede i alle discipliner. ” 

(Kilde DIF.DK)