MEDDELSER

Nyt projekt giver udsatte børn og unge en aktiv fritid

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Projekt ”Aktiv fritid” er sat i gang, og målet er klart: Børn skal have lige adgang til forenings- og fritidslivet! Netop det får de med Vejle Kommune, Red Barnet og Broen Vejles nye samarbejdsprojekt. Gennem bl.a. kontingentbetaling, udstyrsstøtte og følgevenner hjælpes udsatte børn i Vestbyen, Løget og på Nørremarken ind i foreningslivet.


En fælles opgave på tværs

Vejle Kommune går hånd i hånd med frivillighed og foreningsliv i det nye 3-årige projekt Aktiv fritid. Lærere, socialrådgivere, pædagoger, SSP’er og andre, der beskæftiger sig med målgruppen, får mulighed for at hjælpe udsatte børn og unge på vej til at dyrke en fritidsinteresse. Projektet vejleder omkring mulighederne og skaber kontakten til den relevante klub, forening eller kulturinstitution og bevilger den nødvendige støtte, som kan bestå af bl.a. kontingentbetaling, udstyrsstøtte og en følgeven. Det er Red Barnet Vejle, der organiserer de frivillige følgevenner til projektet. Projektet fokuserer på Vestbyen, Løget og Nørremarken, mens resten af kommunens udsatte børn og unge støttes i samarbejde med Broen Vejle og landsdækkende puljer.

Til gavn for både børn og foreninger

Projektet Aktiv fritid er skabt i feltet mellem forvaltningerne Kultur & Fritid og Børn & Unge og med stor politisk velvilje: ”Projektet giver foreningerne en unik mulighed for at tage et socialt ansvar, samtidig med at de får flere medlemmer. Det inkluderer en gruppe af børn og unge, som foreningerne ellers ikke når ud til, og skaber derfor nye muligheder,” fortæller formand for Kultur- og Idrætsudvalget Dan Arnløv (K). Formand for Børne- og Familieudvalget Dan Skjerning (S) ser desuden potentiale i at udvide mulighederne for børnene: ”Vi giver med Aktiv fritid udsatte børn og unge mulighed for at indgå i fritidsaktiviteter på lige fod med andre børn, og resultater fra lignende projekter viser, at det betaler sig. Det kan på sigt give større sundhed og livsglæde og bedre koncentration i skolerne. Og allervigtigst giver det børn og unge nogle muligheder, der ellers ligger uden for deres rækkevidde.”

Som projektleder for Aktiv fritid er Marianne Petersen, der kommer med erfaring fra udsatteområdet som konsulent i Landsforeningen af VæreSteder og fra integrationsområdet i Jobcenter Vejle, blevet ansat i en 3-årig periode. Hun er selv en del af foreningslivet som bestyrelsesmedlem og træner i Vejle Basketball Klub.

Hvis du har lyst til at være en del af projektet som frivillig følgeven, kan du kontakte Ellen Schultz på formand@redbarnet.dk