Kultur

Nyt fra Fredericia Musicalteater: “CHARLES TANTE” forlænges

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Efter en storslået Verdensspremiere i fredags, forlænges musicalkomedien CHARLES TANTE på Fredericia Musicalteater.

I dag kan Fredericia Musicalteater glæde publikum med, at forestillingen forlænges med hele to spilledage henholdsvis den 14. oktober og den 15. oktober, oplyser Fredericia Musicalteater i en pressemeddelelse.

I musicalkomedien CHARLES TANTE kan publikum se frem til at møde de to universitetsstuderende, Charles og Peter, som tager alle kneb i brug, for at komme på date med pigerne Lone og Laura. De to studiekammerater har planlagt en romantisk middag, men deres planer går i vasken, da pigernes anstandsdame aflyser deres aftale. For at redde aftenen overtaler Charles og Peter deres ven, Ditlev, til at klæde sig ud som Charles tante, Donna Lucia d’Alvadorez – med “z” i enden. Alt går efter planen – lige indtil pigernes onkel, Hr. Lohman, forelsker sig glødende i Charles tante.

DanmarkC TV skrev om Charles Tante:

Musicalen “Charles Tante” overgår langt de største forventninger – underholdning i verdensklasse!

– Fredericia Musicalteater har hævet den danske folkekomedie fra 1959 til langt over stjernerne! Flere gange, nej, med meget korte intervaller, i løbet af den forrygende vittige og morsomme musical lettede det gamle teaters tag til både store latterbrøl og taktfaste bifald fra det musicalelskende premierepublikum, som i den næsten tre timer lange forestilling blev underholdt på ypperste vis.

Mads M. Nielsens CHARLES TANTE er baseret på den folkekære film af samme navn fra 1959. Det er en dansk filmskat som har prominente skuespillere som Dirch Passer, Ove Sprogøe, Ghita Nørby og Susse Wold rollelisten. CHARLES TANTE er dog oprindeligt en teaterforestilling, som havde premiere på ABC Teatret i 1958. Dengang var Stig Lommer instruktør på forestillingen, som havde fornøjelsen af Dirch Passer som Tante Lucia.

Denne opsætning af CHARLES TANTE blev en kæmpe succes og efter spilleperioden på ABC Teatret turnerede forestillingen landet rundt. Dirch Passer og resten af holdet lagde dengang vejen forbi Fredericia Teater.

Se indslaget fra fredagens verdenspremiereCharles Tante på Fredericia Musicalteater her:

Du kan læse mere om forestillingen og købe billetter på fredericiamusicalteater.dk