Home SAMFUND Nye uddannelser hos EUC Lillebælt vækker glæde hos politikerne
Nye uddannelser hos EUC Lillebælt vækker glæde hos politikerne

Nye uddannelser hos EUC Lillebælt vækker glæde hos politikerne

0

Nye uddannelser hos EUC Lillebælt vækker glæde hos politikerne

Det har vakt stor glæde hos lokalpolitikerne, at det er lykkes EUC Lillebælt at få flere spændende uddannelser til Fredericia.

Det har længe været et politisk ønske, at Fredericia skulle oprustes på udbud af uddannelser – og at det nu lykkes glæder bl.a. byrådspolitiker og udvalgsformand Pernelle Jensen, der i den forbindelse fortæller til DanmarkC TV – “Som formand for uddannelsesudvalget er det den bedste nyhed at starte ugen med. Det er rigtig godt for Fredericia Kommune og vores erhvervsliv, at vi får flere erhvervsuddannelser til Fredericia. Vi har brug for, at flere tager faglærte uddannelser og det her er med til at styrke denne indsats.”

Euc Lillebælt har bebudet at de står klar med de nye uddannelsesforløb fra 1.august 2017, og det giver dem et god tid til at gøre klar til de spændende nye udfordringer. EUC Lillebælt forventer at de nye uddannelsesretninger vil trække flere elever til Fredericia.

Hos venstres borgmesterkandidat Peder Tind er der ligeledes optimisme – “”Der er i Fredericia gode muligheder for at få en succesrig tømreskole med det store opland vi har, og derfor er det naturligt at det faglige nævn i sidste ende godkender den ansøgning som Direktør Lars Middelboe og hans stab har indstillet.Vi har naturligvis fulgt forløbet tæt og hjulpet til hvor det var muligt, så det er glædeligt at det er lykkes at hente en ny uddannelse til Fredericia”.

NEDERST I ARTIKLEN KAN DU SE ET TV-INDSLAG OMKRING FØRSTE SVENDE-HOLD PÅ TØGKLARGØRERUDDANNELSEN

Direktøren for EUC Lillebælt fortæller til DanmarkC TV, at den forholdsvise unge uddannelsesinstitution med de nye uddannelsesgrene, ligger blandt de største uddannelsesinstitutioner i Danmark.

SF´s byrådsmedlem Marianne Thomsen deler stolt nyheden om de nye uddannelser – på sin facebook profil – “EUC Lillebælt har efter at have arbejdet hårdt for det fået godkendelse til at udbyde flere nye uddannelser. Det er regionen og Rådet for Erhvervsuddannelser, der indstiller til ministeriet, hvilke uddannelser, de mener, skolerne skal have – og nu får EUC Lillebælt lov at udbyde bl.a. tømreruddannelsen, kranføreruddannelsen og togklargøreruddannelsen sammen med alle de uddannelser, der hidtil har været på skolen! Det er godt nyt for de unge i Fredericia/Middelfart og for folk, der ønsker efter- eller videreuddannelse eller kompetenceløft”

Også Fredericia´s 2.Viceborgmester Ole Steen Hansen deler begejstringen over de nye uddannelsesmuligheder i Fredericia, og sådan er det hele vejen rundt.

Eneste sted i Danmark hvor man kan uddanne sig til kranfører

Fredericia bliver det eneste sted på landsplan, at man kan uddanne sig til kranfører, som EUC Lillebælt bliver ene om at udbyde på landsplan. Det vil trække elever til fra hele landet.

”Det glæder mig at det Transportbranchen Uddannelsesråd kvitterer for vores strategi om at være Danmarks transportcentrum, ved at arbejdsmarkedets parter her har indstillet netop EUC Lillebælt til endnu flere transportrettede uddannelser. Det vidner om at det er lykkedes os lokale arbejdsmarkedsparter at få i talesat Fredericia overfor vores respektive nationale forbund, som i fællesskab indstiller til nye uddannelser. Vi har i de sidste år satset målrettet på kompenteceløft sammen med erhvervslivet her, og kan nu tilbyde en bredere pallete her”, siger formanden for 3F Fredericia som også er medlem af byrådets Uddannelsesudvalg, Steen Wrist Ørts

Sammen med kranføreruddannelsen er EUC Lillebælt også blevet godkendt til både lufthavnsuddannelsen og togklargøringsuddannelsen, hvilket er gode tilføjelser til det i forvejen store antal uddannelser, skolen har på transportområdet. På sigt vil det betyde, at EUC Lillebælt bliver en af Danmarks største transportskoler.

“Vi har i flere år arbejdet for at få den del til Fredericia, og i 2013 besøgte jeg Ledelsen på EUC Lillebælt sammen med folketingsmedlem Peter Juel Jensen som på det tidspunkt var Ungdomsuddannelsesordfører for Venstre”, udtaler tidligere borgmester Kenny Bruun Olsen.

Det er det landsdækkende faglige udvalg for transport og byggeuddannelser, der har indstillet, at uddannelserne skulle lægges i Fredericia. Michael Kristensen fra BT Gulve er næstformand for Byggeriets Uddannelser og han glæder sig over, at det er lykkedes at få udannelserne til Fredericia.

”Det glæder mig enormt. Det hjælper os i vores arbejde med at få flere unge mennesker til at tage sig en erhvervsmæssig uddannelse. Det gør det lettere for os arbejdsgivere, at vi har uddannelserne tæt på, når vi skal tiltrække de unge til vores fag”, siger Michael Kristensen.