Læserdebat

Nye politiske tider og sider

Læserdebat af Karsten Byrgesen, byrådsmedlem Nye Borgerlige Fredericia

SOCDEM og Enhedslisten brød med praksis, da de efter blot et indlæg fra undertegnede – på mandagens byrådsmøde – trampede på hundredvis af Fredericianske forældre, med børn i vuggestue og børnehave. ”Julegaven” fra de to røde partier til de yngre forældre er en kæmpe og uvarslet stigning på op til 3060 kroner om året for en plads i en vuggestue. Det er uforskammet, unødvendigt og unfair. Priserne indenfor hele vuggestue/børnehaveområdet stiger med mellem 6,1 og 6,3 %. 

Det er de samme partier, som efter indgåelsen af budgetforliget d. 26. september, brystede sig med ”trilleafhentning” af børn, materiel til legestuer og normering men, der var ikke et ord om, at julegaven var for forældrenes egen regning. Og det er kun den halve sandhed. En stor del af børnefamilierne får deres børnepasning helt eller delvis betalt af kommunen, medens resten er de egentlige betalere. Nye Borgerlige er gået til valg på, at politikere skal bestemme mindre og borgerne skal bestemme mere. Det er denne sag jo desværre et godt eksempel på. Derfor stemte jeg imod og bekræfter, at jeg siger hvad jeg mener og gør som jeg siger. Men hvad er det for et regnestykke der bestemmer, at yngre børnefamilier skal lægge ryg til – igen? Det vil jeg gerne vide. Derfor har jeg i tirsdags spurgt forvaltningen om følgende: Hvor mange familier får helt eller delvist betalt pasningen af deres børn? Hvor mange familier betaler selv? Hvad er grænsen for hvornår og hvor meget kommunen betaler? Hvem bestemmer? Og hvad er regnestykket, der får SOCDEM og Enhedslisten til at gå enegang?  Det foreløbige svar er, at der ikke er noget svar. Tallene er ikke med andre ord ikke tilgængelige, men jeg vender tilbage når kommunen har fundet svarene. 

ALTSÅ der mangler en forklaring. Jeg lagde op til dialog på byrådsmødet og ville diskutere en løsning, men beslutningen var taget. Det er politisk enegang fra et rødt flertal, der uden skelen til borgerne, trumfer deres sande politik igennem. Beskatning af de svageste, det er hvad det det er!!!!!!!

Der er kun en vej videre, og det er, at rulle beslutningen om ekstraregningen til forældrene og de ufinansierede tiltag tilbage. Budgettet blev lagt indenfor rådighedsrammen og der skal det blive! Jeg siger NEJ TAK til skatte- og afgiftsforhøjelser.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv