DanmarkC TV

Home SKÆRBÆK Ny tunnel monteret – Cykelsti på Skærbækvej tager form
Ny tunnel monteret – Cykelsti på Skærbækvej tager form

Ny tunnel monteret – Cykelsti på Skærbækvej tager form

Skærbæk vokser, og den stigende trafik ind og ud af byen, lagde pres på nøvendigheden af en cykelsti på Skærbækvej – mellem Kolding Landevej og Skærbæk Ringvej.

i Marts måned, tog Borgmester Steen Wrist første spadestik til etableringen af den nye cykelsti, der er noget mere omfattende, end nogen af de andre, senest anlagte cykelstisprojekter i Fredericia kommune.

Den befærdede Skærbækvej, gjorde det at krydse vejen på gåben eller cykel til en udfordring.

Derfor er der i projektet indarbejdet en tunel, der går under skærbækvej, og forbinder den nye cykelsti, med de lige så nye stisystemer der også er under opførsel – til stor glæde for beboerne i området.

Tønderfirma udfører anlæg

Anlægsarbejdet udføres af Tønderfirmaet Freiberg Group – der ved en licitation vandt opgaven med at udføre det stort anlagte cykelstisprojekt.

Etableringen af den nye cykelsti, har krævet, at kommunen har måtte indgå aftale om erstatninger med lodsejere, for den jord kommunen har måttet inddraget til den nye cykelsti.

12 lodsejere måtte afgive jord

I alt er 12 lodsejere berørte af kommunens eksspropriation, hvoraf kun en enkelt sag havner i taksationskommisionen.

En cykelsti der forbinder Kolding Landevej med Skærbæk Ringvej har længe været et stort ønske for borgerne i Skærbæk. Faktisk har cykelstien været på tegnebrættet i godt 20 år.

Flere forskellige udfordringer, har i perioden fået byrådet til at udskyde anlægget af den nye cykelsti – men nu er den altså endelig påvej.

Den nye cykelsti er beregnet for både cyklister og gående og anlægsarbejdet gik i gang 2. marts 2021, og arbejdet ventes færdiggjort omkring 1. november 2021.

Se indslaget i NYHEDERNE på DanmarkC TV lørdag – eller lige her, nedenfor.

.http://www.fredericia.tv

.https://danmarkc.tv