DanmarkC TV

Home FREDERICIA Ny sygeplejeklinik åbner på sundhedshuset
Ny sygeplejeklinik åbner på sundhedshuset

Ny sygeplejeklinik åbner på sundhedshuset

0

Fra 1. marts er det slut med at sidde og vente på hjemmesygeplejersken. Fredericianerne kan i stedet få behandlingen, når det passer dem i den nye sygeplejeklinik på Fredericia Sundhedshus

 

Fredericia Byråd vedtog i budget 2018, at der skulle oprettes en sygeplejeklinik på Fredericia Sundhedshus. Formålet er at sikre, at vi fortsat er på forkant i det nære sundhedsvæsen.

”Med en sygeplejeklinik på sundhedshuset vil fredericianerne bl.a. opleve en øget fleksibilitet, når de har brug for hjælp fra vores sygeplejersker. Samtidigt kan vi øge kvaliteten i tilbuddet, da klinikken giver mulighed for at udvikle tværfaglige tilbud, siger formanden for Senior- og Handicapudvalget, Susanne Bjerregaard Mørck.

Sygeplejeklinikken er for visiterede borgere, og klinikken vil fremover være første tilbud til borgeren, der bliver visiteret til lægeordinerede opgaver, som f.eks. sårpleje, medicindispensering, injektioner, råd og vejledning. Det er opgaver, der i dag bliver udført af hjemmesygeplejen.

Sygeplejeklinikken bliver også en mulighed for de borgere, der allerede i dag har hjemmesygepleje, hvis de har mulighed for selv at køre til klinikken.

”Borgeren kan selv disponere over sin egen dagligdag og skal ikke vente på en sygeplejerske. I steder er der mulighed for at aftale et tidspunkt, der passer borgeren. Det er med til at øge deres livskvalitet, og giver også borgerne et øget medansvar for deres egen sundhed”, siger formanden for Sundhedsudvalget, Susanne Eilersen.

Som udgangspunkt vil Sygeplejeklinikken være åben mandag til fredag fra kl. 7.00 – 16.00, men det åbningstiden kan på kort eller længere blive udvidet alt efter, hvad borgerne efterspørger.

Kom og vær med til indvielsen

Fredag den 8. marts kl. 14.30 bliver Sygeplejeklinikken officielt åbnet af borgmester Jacob Bjerregaard og formand for Sundhedsudvalget, Susanne Eilersen. Den dag er du velkommen til at komme og møde personalet på klinikken og få en rundvisning i lokalerne.

Sygeplejeklinikken kommer til at ligge i Bygning B – lige ved indgang B.