FREDERICIA

Ny omgang af Seniorkurser

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Forårets tre seniorkurser er på plads

 

Den forebyggende afdeling er klar med programmet for foråret tre seniorkurser. Kurserne er gratis og for alle kommunens borgere. Målet med kurserne er, at de skal give deltagerne inspiration, viden og redskaber til brug i deres hverdag.

 

Det første kursus sætter endnu en gang fokus på demens, da hverdagen med en demenssygdom byder på mange udfordringer – både for den sygdomsramte og de pårørende. Derfor er der på kurset også sat fokus på ressourcer, sårbarheder og pårørende.

 

Demenssygdom i familien/omgangskredsen sætter sit præg og ændrer betingelserne for samværet. Mette Søndergaard, der er ergoterapeut, underviser og konsulent indenfor ældreområdet, giver sine bud på, hvordan den ændrede adfærd kan håndteres af omgangskredsen. For på trods af færre ressourcer hos den demensramte, er der rige muligheder for at sanse, snakke, opleve, grine og give en hånd med.

 

Mettes oplæg vil byde på en lang række praktiske eksempler, værktøj til kommunikation og masser af gode ideer til et samvær med glæde på trods af svær sygdom.

 

Så kom og bliv klogere på demens torsdag den 14. april kl. 14.00-16.00 på Plejecentret Hybyhus.

 

Tilmelding til kurset er nødvendig, og du kan tilmelde dig hos Det forebyggende Team på seniorkurser@fredericia.dk eller på 2256 6212 dagligt mellem kl. 8.00 og 9.00, og torsdag mellem kl. 12.00-13.00.

 

Kurset er lavet i samarbejde med Demenskonsulenterne og Selvhjælp Fredericia – Middelfart.