FREDERICIA

Ny leder med visioner

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

142011_9333Ny leder vil åbne daginstitutionen mere op mod lokalsamfundet og udnytte den fantastiske indretning af huset

Daginstitutionen Lucinahaven i Taulov fik i oktober måned en ny leder. Det drejer sig om den 47-årige fynbo Esben Balle Hansen, der er uddannet både pædagog, elektriker og Social- og Sundhedsmedhjælper, og som siden 2003 har arbejdet med ledelse af daginstitutioner. Han ser store muligheder med Lucinahaven.

”Jeg har været i en del forskellige institutioner efterhånden, men absolut ingen så godt indrettet som Lucinahaven. Den blev bygget i 2008 og er på en gang stor med masser af plads og samtidig lille med mange små kroge, hvor børnene kan fordybe sig. Det giver mulighed for at være fleksibel og for at sætte mange forskellige aktiviteter i gang samtidigt”, fortæller Esben Balle Hansen og fortsætter:

”Vi skal være et hus på børnenes præmisser. Jeg er meget fokuseret på børnenes relationer, både til de voksne, men også til de andre børn. Det er utrolig vigtigt, at alle børn har mindst én god ven på stuen, og at de har en tryg og omsorgsfuld kontakt til de voksne. Det er grundlaget for trivsel og dermed mulighed for udvikling”.

Den fysiske placering af Lucinahaven lige ved siden af Elbohallen og ud til boldbaner og stisystemer rummer også muligheder, som Esben Balle Hansen gerne vil udnytte mere.

142011_9345

”Vi ligger utrolig godt, men også lidt gemt, og det vil jeg gerne gøre noget ved. Jeg syntes, vi skal ses mere i lokalområdet og åbne os mere op udadtil. Vi har en masse at være stolte af, og det skal vi ikke være bange for at vise. Vores legeplads ligger jo lige der, hvor mange børn kommer til sport både i hverdagen og i weekenderne. Jeg syntes, det ville være helt naturligt at tænke vores legeplads ind i den sammenhæng. Jeg har ikke noget konkret i tankerne, men jeg ved, at der er forskellige initiativer i Taulov, bl.a. et Fællesråd, der har arbejdet med nogle af de samme ideer”, siger Esben Balle Hansen.

Lucinahaven er en del af Distrikt Fjordbakke, der foruden Lucinahaven består af Spiren, Fyrtårnet, Herslev Børnehave og Dagplejen. Institutionerne har et godt samarbejde på tværs, og Lucinahaven er også så heldig at huse dagplejens legestue, hvilket giver noget ekstra til huset.

”Vi er hele tiden på udkig efter måder at videreudvikle samarbejdet på, både indadtil og udadtil. Jeg ønsker, at vi er i konstant dialog med forældrene, de skal have oplevelsen af, at der lyttes til dem, og at de har reel indflydelse på Lucinahavens hverdag. Jeg vil gerne invitere forældre, medarbejderne og hvem, der ellers har interesse i Lucinahaven, med til at skabe et fælles billede af, hvordan Lucinahaven skal se ud i fremtiden – en vision”, afslutter Esben Balle Hansen.   (Foto : Ole Olsen, Fredericia Kommune)