DanmarkC TV

Home FREDERICIA Ny fare for jordskred på volden ved Østerstrand
Ny fare for jordskred på volden ved Østerstrand

Ny fare for jordskred på volden ved Østerstrand

0

Mandag bragte DanmarkC TV historien om et forestående jordskred på volden ved Østerstrand. Voldmesteren reagerede hurtigt og allerede onsdag var der en akutaftale med Kulturstyrelsen på plads, og der blev iværksat en afhjælpning af problemet. De helt store maskiner blev kørt i stilling, for at forhindre et skred, der ville kunne have katastrofale følger, hvis man blev ramt af de mange tons jord.

Fredag eftermiddag observerede Voldmesteren et nyt jordskred – længere henne ad volden mod Østerstrand og han fik straks arrangeret afspærring.

Det nye jordskred er endnu ikke så fremskreden som mandagens jordskred, men med den mængde nedbør vi har fået – og får i de kommende dage, kan det nye skred blive en farlig udfordring. Voldmesteren går nu i gang med at finde en løsning på den nye situation med jordskred på den fredericianske kulturarv.

Kulturstyrelsen skal godkende alle indgreb der foretages på Fredericia Vold, da denne er kulturarv. Derfor kan man ikke iværksætte nogenformer for afhjælpning eller sikring, før kulturstyrelsen som i mandags – giver en akut tilladelse.