FREDERICIA

Ny El-ladestation for tung transport åbner i Taulov

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Energiselskabet OK er klar til at imødekomme det stigende behov for el-ladestandere i den tunge transportsektor. Den første ladelokation etableres ved OK’s station på Europavej i Taulov.

Inden udgangen af 2024 åbnes der i alt seks OK Truckstationer med ladestandere til den tunge transport.

Den første el-ladeløsning indvies til oktober ved OK på Europavej i Taulov. På truckstationen kommer én ladestander med to udtag til at forsyne den tunge transport med en ladeeffekt op til 300 kW. Det vil sige, at to lastbiler kommer til at kunne oplade ad gangen, oplyser OK i en pressemeddelelse.

Selvom interessen for elektriske lastbiler er stigende, er der stadig relativt få vognmænd, som kører på el. Det kan lyde besynderligt, men det skyldes blandt andet høje anskaffelsesomkostninger og manglen på tilstrækkelig el-ladeinfrastruktur rundt omkring i landet.

Den nye el-ladestander bliver indviet i oktober her på Europavej i Taulov. Foto: Google maps

OK anerkender derfor vigtigheden af at skabe et stærkt el-ladenetværk til den tunge transport. Det skal sikre en nemmere og mere effektiv overgang til eldrift.

– Det er med stor glæde og stolthed, at vi nu kan løfte sløret for, at vi er klar med ladestandere til den tunge transport. Vi har lagt mange kræfter i at finde den bedste løsning og de rigtige placeringer, da vi fortsat ønsker at være en pålidelig partner for vores kunder, der gerne vil tage skridtet mod en mere bæredygtig transport, siger Henrik Dehn fra OK, der er ansvarlig for e-mobilitet til den tunge transport.

– Vi vil gerne vise kunderne, at vi er med dem hele vejen i den grønne omstilling, så vi kommer til at etablere ladestandere på flere lokationer rundt omkring i landet for at sikre gode opladningsmuligheder på farten, understreger han.

I første omgang etableres der ladestandere på OK Truckstationerne i Taulov, Køge, Korsør, Taastrup, Randers og Aarhus.