FREDERICIA

Ny daginstitution på vej

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Bliver nærmeste nabo til Madsby Legepark i Fredericia – udvalgsformand glæder sig

Først blev skitsen over den nye daginstitution i ved Madsby Legepark drøftet – men skitsen pegede på, at tage en ordentlig del de etablerede fodboldbaneareal hos Fredericia forenede fodboldklub. Derfor blev skitsen taget op til revision.

Udvalgsformand, Ole Steen Hansen

Onsdag klokken 12.00, kunne Børne og Skoleudvalget løfte sløret for den nye daginstitutions placering i ved Madsby Legepark – og med den nye placering, kan de kommende daginstitutionsbørn se frem til, at få Madsby Legepark som den nærmeste nabo. Faktisk bliver den nye daginstitution placeret helt op ad legeparken, så parken bliver en naturlig del af den nye institution.

Den nye daginstitution står efter planen klar i år 2022.

Se med i tv-indslaget nedenfor, hvor udvalgsformand Ole Steen Hansen, fortæller om den nye placering.

Fredericia kommune skriver i en pressemeddelelse :

Efter en god proces og positiv dialog er man nået til enighed om placeringen af Fredericias nye kommunale daginstitution

Gode naboer er guld værd – og den nye kommunale daginstitution, der skal bygges i Fredericia, er så heldig at få både en fodboldklub og en legepark lige uden for døren. Ja man kan næsten sige, at børnene kommer til at gå i børnehave i Madsby Legepark, for Fredericia Kommune og fodboldklubben FfF er nemlig blevet enige om en placering på en del af området ved fodboldbanerne i Madsby Enge, hvor bl.a. Fredericia Idrætscenter også ligger tæt ved.

”Jeg er så glad for, at vi er nået til enighed om placeringen af daginstitutionen ved Madsby Legepark. Der er virkelig mange muligheder for børnene, og området lægger op til leg og bevægelse, som er så vigtigt for det gode børneliv. Forhåbentlig opstår der en synergieffekt imellem de forskellige parter, så det bliver en win-win situation for alle,” fortæller Ole Steen Hansen, formand for Børne- og Skoleudvalget, der roser fodboldklubben FfF for deres samarbejde med kommunen.

”I Fredericia fF er vi glade for den konstruktive dialog, der har været med Fredericia Kommune siden 1. marts, hvor vi blev involveret i processen. Det væsentlige for os har været at bevare vores indtjeningsgrundlag fra vores arrangementer, der årligt bidrager med godt 1/3 af vores indtægter, foruden fortsat at kunne tilbyde gode fodboldfaciliteter til vores mange medlemmer. Mange alternativer for placeringen af daginstitutionen har været afsøgt. Sammen med kommunens embedsfolk har vi aftalt løsninger for vinterbane, parkeringsforhold og dræn på den nuværende opvisningsbane,” fortæller Jesper Kongsted, formand for FfF.

Den nye daginstitution skal erstatte en række ældre og ufleksible daginstitutioner og bliver en del af dagtilbuddene i Ullerup Bæk distriktet, der tæller både daginstitutioner og dagplejere.

I forbindelse med byggeriet etableres der fast kørevej og parkeringsplads til gavn for både daginstitution og fodboldklub. Daginstitutionen skal efter planen stå klar 1. august 2023.