112

Ny brandbil – fyldt med nyeste teknik

Af Theis Søndergaard - ths@danmarkc.tv

TrekantBrand fik torsdag overdraget nøglerne til deres nye specialsprøjte – et redskab der kan blive afgørende for fremtidige slukningsopgaver

Torsdag den 27.juni 2024 fik brandfolkene på stationen i Fredericia overdraget nøglerne fra 1. viceborgmester Søren Larsen, – til deres nye specialsprøjte.

Sprøjten giver brandfolkene nogle nye effektive redskaber i værktøjskassen, når der skal slukkes komplekse brande. Sprøjten giver brandfolkene nogle nye effektive redskaber i værktøjskassen, når der skal slukkes komplekse brande – den er nemlig udstyret med et slukningsanlæg (CAFS), som ved hjælp af et mix af vand og PFAS-fri skum er langt mere effektiv i forbindelse med brandslukning, end vand alene er det.

Samtidig har specialsprøjten også en såkaldt skæreslukker (Cuttex), som giver et ekstremt højt vandtryk, der kan skære igennem både træ, jern og beton. Det giver mulighed for at føre vand ind i rum, som ellers kan være svære at få adgang til.

Specialsprøjten er indkøbt i forbindelse med et fælles udbud mellem ni kommunale beredskaber, og den 3,7 millioner kroner dyre bil er leveret af Rosenbauer Group.

Lørdag bringer DanmarkC TV et længere udsendelse omkring den nye specialsprøjte.

TrekantBrand i Fredericia rykker ud med helt ny sprøjte