FREDERICIA

Ny behandlingsplads og drone til frivillige brandmænd

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

De frivillige brandmænd ved Fredericia Brandvæsen har modtaget to donationer fra TrygFonden på henholdsvis 275.000 kr. og 375.000 kr. Pengene går til en ny behandlingspladscontainer og en drone.

 

TRYGFONDEN DONERER PENGE TIL UDSTYR
TRYGFONDEN DONERER PENGE TIL UDSTYR

De frivillige brandmænd har selv stået for opbygningen af behandlingspladscontaineren, som skal bruges som en præhospital enhed i forbindelse med ulykker med mange tilskadekomne og ved store idrætsarrangementer som f.eks. Lillebælt Halvmarathon.

 

Behandlingspladscontaineren er fremover en effektiv mobil base for det moderne behandlingspladsmateriel, som de frivillige gennem flere år har opbygget via donationer fra bl.a. Trygfonden. Containeren indeholder generator, belysning, oppusteligt højtrykstelt, varme- og ventilationsenhed, vask med koldt og varmt vand, akuttasker med ilt og sug, bårer, tæpper, drop- og monitoreringsudstyr samt alm. førstehjælpsudstyr.

 

Behandlingspladscontaineren afløser en 30 år gammel behandlingspladsbil, som ikke længere er tidssvarende.

 

Drone giver overblik

De donerede penge fra TrygFonden er også gået til indkøb af en drone. Dronen er et nyt arbejdsområde for de frivillige brandmænd, og den skal understøtte indsatslederen ved større ulykker og brande, hvor der er behov for et overblik fra oven.

 

Dronen er udstyret med et højtopløst kamera til optagelse af video og stilbilleder og et termisk kamera, der kan måle temperatur.

 

De frivillige skal i den kommende tid uddannes og certificeres i flyvning med dronen i overensstemmelse med Trafikstyrelsens regelsæt for området.

 

Behandlingsplads1