Kort Nyt

Nu skal der rockes og skylles

Af Tommy Raun - thr@danmarkc.tv

Lørdag den 26. februar kommer til at stå i skrammelrockens tegn. I hvert fald på Fredericia Brewpub, hvor Padlock Chain slår strengene an og knapper op.

Med et års forsinkelse byder bandet og pubben indenfor til lancering af deres fælles pilsner-projekt, Skummende Skrammelrock. Og det er noget, både bandet og brygmester Alex Kristensen har glædet sig til.

– Vi er SÅ glade for samarbejdet med Fredericia Brewpub, og vi er helt ujysk stolte af at have vores eget ølmærke. Helt fra starten var det planen, at øllen skulle lanceres en aften, hvor vi spillede på Brewpubben. Men corona kom i vejen, og Alex blev nødt til at åbne for hanerne, før vi kunne få lov at spille. Nu er der jo ikke som sådan noget galt i at drikke lidt øl allerede før festen. Men vi havde jo håbet at gøre begge dele på samme tid. Så nu skal det denondenylme være! Vi glæder os til at rocke og skylle efter. Og vi håber, at mange vil komme og gøre det sammen med os,” siger Padlock Chain-forsanger Peter Friis Autzen.

Alex Kristensen har oplevet stor efterspørgsel på Skummende Skrammelrock, som han har serveret både på flaske og på fad. Flere gange i løbet af året har pubbens bryggeri ikke kunnet følge med efterspørgslen. Så han har optimeret bryggeriets processer for at være sikker på at have nok Skummende Skrammelrock klar til den 26. februar. Og han brygger helt til kanten.

– Det betyder, at der vil være helt friske pilsnere til de tørstige ganer. Skummende Skrammelrock er jo altid god – men når den er helt frisk, er den bare endnu bedre, siger han.

Skummende Skrammelrock er første gang, Alex har smags-kalibreret en øl til at passe sammen med citronmåne. Padlock Chain har nemlig opdaget, hvor godt øl og Dancakes klassiker passer sammen. Så på denne aften vil der være mulighed for at udforske den kombination. Og samtidig synge, danse og mærke livet igen.

– Der er fri entre den 26. februar, og adgang gives efter først til ølle-princippet, indtil der ikke kan være flere. Padlock Chain forventer at spille op fra en lille og intim scene omkring klokken 19:45, men vil helst ikke hænges op på det præcise tidspunkt.”I venners gode lag og med friske pilsnere på smagsløgene kan man godt blive lidt uskarp på det der med stopuret. Men vi lover, at det bliver godt – skrammelgodt!”, siger Peter Friis Autzen.

FAKTA: Padlock Chain Skummende Skrammelrock er en pilsner. Den er lys i farven og frisk i smagen, hvorved den passer perfekt til både citronmåne og skrammelrock. Alkoholprocenten er 5,3. Derved er den lidt stærkere end mainstreampilsnere.