FREDERICIA

 Nu sætter 48 byer ”Gang i Danmark” 

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

3. oktober 2014 er der premiere på ”Gang i Danmark” i Sønderjylland. “Gang i Danmark” er resultatet af 48 danske byers samarbejde. De 48 deltagende byer repræsenterer ca. 800.000 borgere og ca. 4.400 detailbutikker og dækker hele Danmark fra Hirtshals i nord til Tønder i syd og Nykøbing Sj. i nord til Nykøbing F. i syd.

gang i danmark1Mange byers detailhandel er i disse år under pres. Der er en tendens til, at kunderne søger til de større byer og storcentre eller handler online. Det kan blandt andet aflæses på et stigende antal ledige butikslokaler.

Samtidig sker der en metropolisering, hvor flere og flere vælger at flytte fra land til by. En tendens, der er med til at forstærke de små og mellemstore byers udfordringer.

Alene har de fleste handelsstandsforeninger ikke ressourcer til at tage kampen op. Men når flere går sammen, giver det nye muligheder for at skabe liv og oplevelser i byerne.

“Gang i Danmark” bygger på kædetanken, min. otte gange med seks ugers mellemrum er der i hver af de 48 byer aktiviteter og musikoplevelser på byens torv. Målet er at få arrangeret op til 16 events indenfor 48 uger i hver by og dermed give byens borgere en oplevelse i byens handelscentrum hver tredje uge.

Fokus for ”Gang i Danmark” er at skabe liv og oplevelser så ofte som muligt i hver by.

“Gang i Danmark” afvikles i samarbejde med landsdækkende mediepartner og sponsor. De otte musikevents er med kendte danske kunstnere, som f.eks. Morten Remar, Mek Pek, Zindy Laursen, Maria Montell, Søren Poppe m.f.

Første gang leveres underholdningen af enten Morten Remar eller Mek Pek. Morten Remar, der i mere end 25 år ligget højt placeret på playlisterne på alle Danmarks radioer og lokal radioer. Back to Back havde flere radio- og salgs-hits, hvor de største nok må siges at være “Jonathan”, “Som de andre gør” og “En elsker som dig”. Mek Pek, som blandt andet er kendt for sin festlige optræden med ”Pigen og Trompeten” og i øvrigt har mere end 25 års erfaring, som entertainer, skuespiller og konferencier.”