Home FREDERICIA Nu kan du høre podcasten om de ‘Danske Digterruter’
Nu kan du høre podcasten om de ‘Danske Digterruter’

Nu kan du høre podcasten om de ‘Danske Digterruter’

0

Danske Digterruter åbner den 18. juni med foreløbigt 14 ruter fordelt over hele landet og inviterer på tur i dansk litteratur og natur. Udforsk natur- og urbane landskaber i selskab med en perlerække af vores store danske forfattere som St. St. Blicher, Johannes V. Jensen, Karen Blixen og Kaj Munk.

Den 18. juni åbner de første 14 af i alt 22 digterruter med lokale arrangementer i hele landet, til efteråret åbner de næste 8 ruter. Digterruterne er blevet til i samarbejde med lokale digterhjem, museer, foreninger og selskaber.

”I Fuglereservatet på Rungstedlund går man midt i den både vilde og kultiverede natur, som Karen Blixen skabte, mens hun udgav sine 7 mesterværker. På ruten kan man ved 10 bænke hente korte lydfortællinger og høre om, hvordan alt fra mad, fugle og kærlighed farvede forfatterskabet. Vi glæder os over at skabe et landkort over danske digtere sammen de mange partnere i projektet Det er helt unikt”, siger Elisabeth Nøjgaard, direktør på Karen Blixen Museum Rungstedlund.

”Vi har været utroligt glade for at få muligheden for at formidle St. St. Blicher ude i det landskab, som betød så meget for ham. På ruten kommer man rundt til områder på egnen med særlig betydning for Blicher og slutter af på Blichers elskede hede, hvor man kan høre uddrag af Hosekræmmeren og Trækfuglene midt i den natur, som inspirerede Blicher”, siger Marianne Gjørtz Hougaard, Museumsinspektør, Blicheregnen, Museum Silkeborg.

Det landsdækkende net af digterruter repræsenterer danske digtere og er udarbejdet med generøs bevilling fra Nordea-fonden. De i alt 22 ruter er udviklet af forskere og formidlere ved Syddansk Universitet i nært samarbejde med de lokale samarbejdspartnere.

”Danske digterruter vil inspirere alle aldersgrupper til at komme ud i det fri og opleve vores fælles natur og kulturarv”, Christine Paludan-Müller, uddelingschef i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

14 digterruter åbner 18. juni 2021

Ambrosius Stub, Ribe; B.S. Ingemann, Sorø; Carit Etlar, Fredericia; Emil Aarestrup, Nysted; Frank

Jæger, Egedal, Nordsjælland; H.A. Brorson, Ribe; Jeppe Aakjær, Jenle, Roslev, Salling; Johannes

Jørgensen, Svendborg; Johannes V. Jensen, Louns halvøen, Himmerland; Kaj Munk, Vedersø;

Karen Blixen, Rungstedlund; Martin Andersen Nexø, Nexø; Steen Steensen Blicher, Blicheregnen,

Thorning/Kjellerup; Thøger Larsen, Lemvig.

8 digterruter åbner i efteråret 2021

Agnes Henningsen, Kerteminde; H.C. Andersen, Faaborg; H.C. Andersen, Odense; Henrik

Pontoppidan, Hornsherred; Holger Drachmann, Skamlingsbanken, Kolding; Inger Christensen,

Vejle; Martin A. Hansen, Stevns; Tove Ditlevsen, Vesterbro, København.

Du kan også se indslaget herunder på lørdag klokken 12:

Husk at holde dig opdateret på http://www.YouTube.com/DanmarkCTV