FREDERICIA

Nu får sommerfuglene mere plads i Fredericia

Sommerfugle giver glæde og fylder naturen med farver og liv – og mere liv er præcis det, som er formålet med en ny skov

Lørdag bringer DanmarkC TV en udsendelse fra arrangementet. Find sendetidspunktet i vores “TV-Guide” nederst i artiklen.

I dag var 21 børn fra Kirstinebjergskolen afd. Indre Ringvej, repræsentanter fra Fredericia Kommune og Organisationen Plant et Træ og sponsorer samlet på en mark ved Ydre Ringvej, for at sætte intet mindre end 200 træer ud af 14.000 træer og buske på et 6,7 ha stort areal – og selvfølgelig for at lære mere om sommerfugle og naturen.

Med den nye skov bliver ”Danmarks største sommerfugleskov”, som blev indviet sidste år, nemlig endnu større Sommerfugleskoven, der set fra luften har form som en stor sommerfugl, er specielt designet til at skabe levesteder for mange forskellige sommerfuglearter. Nu får sommerfuglene endnu mere plads til at folde deres vinger ud blandt træsorter som hassel, fuglekirsebær, skovfyr, egetræer, pil og tørst.

Mere skov og vild natur ligger i naturlig forlængelse af den retning, der er sat med Fredericias bæredygtighedsstrategi ’Fredericia for Verdensmålene’. Kommunen deltager blandt andet også i kampagnen ”Sammen om et VILDERE Danmark”, hvor målet er at få os alle sammen til at dyrke, hylde og omfavne den vilde natur.

Du kan tilmeld dit eget vilde projekt og vær med til at synliggøre, hvor vild Fredericia er: https://www.fredericia.dk/dkv